Mikel Artetan mukaan Alexandre Lacazetten tulisi pelata itseluottamuksella voittaakseen avauksen paikkansa Arsenalissa takaisin.

Ranskalaishyökkääjä ei ole aloittanut yhtäkään Tykkimiesten viimeisestä neljästä Valioliiga-ottelusta. Arteta on viime aikoina suosinut 21-vuotiasta Eddie Nketiahia kärjessä, minkä takia Lacazettea ollaan viety myös siirtohuhuissa pois seurasta.

Lacazette, joka on tehnyt Arsenalille yhteensä 45 maalia 115 ottelussa siirryttyään seuraan Lyonista vuonna 2017, on kuitenkin saanut runsaasti kehuja Artetalta lauantain Brighton-kamppailun alla.

– Alex on pelaaja josta olen aina pitänyt koska hän on sen tyyppinen kärkimies joka pystyy tekemään vähän kaikkea, Arteta sanoi pressitilaisuudessa Goalin mukaan.

– Hän on todella lahjakas pelaamaan yhteen muiden pelaajien kanssa. Hänen työmoraalinsa ja se tapa miten hän taistelee jokaisesta pallosta ja laittaa ne maalin edestä sisään – sellaiset hyökkääjät ovat harvinaisia.

[readmore from=Arsenal]

– Tämä on ollut hankala kausi hänelle – muillekin pelaajille – mutta me olemme yrittäneet selvitä siitä. Hänellä on paljon jatkuvuutta kanssani mutta hänellä oli se ajanjakso jolloin maalinteko oli hankalaa.

– Haluaisin vain antaa hänelle itseluottamusta ja sen myötä peliaikaa. Meillä on kaksi kärkimiestä joiden on kummankin taisteltava avauksenpaikasta ja haluan sellaista kilpailua joukkueeseemme.