Manchester Unitedin kannattajat varmasti huokaisivat tänään, torstaina, helpotuksesta, kun seura pääsi vihdoin eroon Alexis Sánchezista. Internazionalen kanssa kolmen vuoden sopimuksen tehnyt Sánchez, 31, oli Unitedille valtava investointi, joka oli lopulta hukkaan heitettyä rahaa.

Siihen on varmasti tuhansia syitä, miksi Sánchez lopulta floppasi niin totaalisesti Old Traffordilla. Arsenalista ison kohun saattelemana tullut chileläishyökkääjä tienasi lähteiden mukaan peräti 616 000 euroa viikossa.

Interissä viime kauden lainalla pelannut Sánchez oli siis Unitedilta massiivinen investointi, vaikka siirtosumma ei suuri ollutkaan. Samassa kaupassa nimittäin Henrikh Mkhitarjan siirtyi Arsenaliin.

Floppihankinnan leimaa selittää muun muassa seuraava tilasto, jonka nosti esiin Twitterissä OptaJoen sisällöntuottaja Duncan Alexander. Sánchezin kosketus palloon maksoi Unitedille keskimäärin 28 800 puntaa eli reilu 30 000 euroa. Yksittäiset tilastot eivät toki kerro koko totuutta, mutta jonkinlaista osviittaa ne antavat.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Duncan Alexander

@oilysailor
Alexis Sanchez's Man Utd career worked out as around £28,800 per touch of the ball.

Manchester Unitedin entinen kapteeni Gary Neville kommentoi vajaa vuosi sitten Sánchezin tilannetta ja kommentit ovat yhä ajankohtaisia. Neville ei syytellyt tuolloin seurajohtoa huonosta hankinnasta. Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei tulevaa voinut mitenkään nähdä tammikuussa 2018, jolloin Sánchez siirtyi Arsenal-tähtenä Old Traffordille.

– Luulin, että hän olisi hyökkääjä, joka pelaisi kaikkialla linjassa, joka tekisi maaleja ja olisi sitkeä, mutta Sánhcez oli täysi katastrofi. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä hänelle tapahtui. Heitä on pakko olla kaksi samaa henkilöä. Kukaan ei olisi voinut ennakoida sitä katastrofia, mikä tulisi tapahtumaan Alexis Sánchezin kohdalla, Neville kommentoi viime syksynä Sky Sportsille.

– Se ei ollut sama Sánchez, joka pelasi Arsenalissa. Hän ei edes ollut mitenkään vanha, kun United hankki hänet. Hän oli osoittanut olevansa huippu. Tiesimme, että United saisi hänestä parhaimmillaan irti pari vuotta, ja tiedän myös, että hänen palkkansa oli valtava. Mutta minun pointtini on se, ettei kukaan voinut ennakoida sitä, kuinka huono asia hänen hankintansa olisi seuralle, Neville jatkoi.