Angel Gomes on kertonut syynsä lähdölle Manchester Unitedista. 20-vuotias keskikenttäpelaaja kieltäytyi kesällä kasvattajaseuransa tarjoamasta jatkosopimuksesta ja siirtyi sopimuksensa päätyttyä Ranskan Ligue 1 -seura Lillen paitaan.

Gomes debytoi Unitedin edustusmiehistössä olleessaan vasta 16-vuotias. Nuoren englantilaisen täytyi uhrata kotiseuransa jalkapallouransa tieltä.

– Minulle tarjottiin hyvää sopimusta. Minulla oli perhe ja ystävät ympärilläni, mutta päätin uhrata sen ja kokeilla eri tietä, Gomes avasi Independentin haastattelussa.

– Sitä on vaikea ymmärtää, kuinka hankala päätös tämä oli minulle. Olen edelleen Unitedin kannattaja. Katson jokaisen ottelun, on sitten kyse edustusjoukkueesta tai alle 18-vuotiaiden ryhmästä. Olisin voinut jäädä ja lähteä lainalle, mutta halusin uusia tuulia.

– Jalkapallo on kuin vuoristorata ja minä kävin läpi paljon huippuja. Minulla oli oikeat ihmiset ympärilläni ja pidin jalat maassa. Mutta kun ne muutamat laskuvaiheet tulevat, ne alkavat kasaantua ympärilläsi. Tunteiden näyttäminen voi koitua hankalaksi ja sinun on annettava kaikkeisi harjoituksissa, vaikka et pelaisi.

– Mutta kun menet kotiin, huomaat ettei asiat ole kuin normaalisti. Perheesi tunnistaa ne pienet muutokset sinussa. Halusin palata lähtöpisteeseen ja löytää ilon taas jalkapallosta.

Gomesin perässä oli kesällä lukuisia Euroopan huippuseuroja. Lillen suunnitelma vakuutti lopulta nuorukaisen. Seuran puheenjohtaja Luis Campos oli tutustunut Gomesiin pelaajana perinpohjin.

Ensimmäiseksi kaudeksi Gomes lainattiin Portugalin liigaan Boavistaan.

– Juttelimme muutaman tunnin ja hän tunsi minut läpikotaisin pelaajana. Hän kertoi suunnitelmansa ja se oli juuri sitä mitä halusin kuulla.

– Hän halusi minun menevän ensimmäiseksi kaudeksi Boavistaan. En nähnyt sitä askeleena taaksepäin. En halunnut olla missään missä minua kohdeltaisiin juniorina. Halusin pelata 90 minuuttia tärkeässä roolissa.

Gomesin alku Portugalissa on ollut vahva. Keskikenttäpelaaja on onnistunut viiteen ensimmäiseen sarjaotteluunsa kolmesti maalin teossa ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Bruno Fernandes auttoi Gomesia pääsemään alkuun Portugalissa. Man United -pelaaja neuvoi nuorukaista asunnon, auton ja ruuan hankkimisessa.

– Tämä on ollut hyvin virkistävää. En olisi uskonut olevani vuoden kuluttua tässä tilanteessa, mutta nautin todella siitä. Valmentaja haluaa minun olevan kokoajan kiinni pallossa, mikä tuntuu täydelliseltä. Haluan jatkaa samaa rataa ja palata Lilleen täynnä itseluottamusta.