Tottenham otti kotonaan 3-1-voiton Leicesteristä sunnuntaina. Antonio Conte ylisti joukkuettaan ja siinä sivussa myös omaa suoritustaan managerina, sillä Spurs kisaa yhä pääsystä ensi kaudeksi Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Conte nousi Tottenhamin peräsimeen viime marraskuussa, kun Nuno Espírito Santo sai potkut. Nunon aikana Spurs oli valahtanut sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Sen jälkeen Spurs on kirinyt sijoja.

Sunnuntain voiton myötä piste-ero neljäntenä olevaan Arsenaliin on kaksi pistettä, kun molemmilla on jäljellä neljä ottelua.

– Oli elintärkeää saada kolme pistettä. Tunsimme paljon paineita, mutta sanoin pelaajilleni, että he nauttisivat tilanteesta, koska ansaitsemme nauttia sen jälkeen, kun olemme tehneet erinomaista työtä kuuden kuukauden ajan, Conte sanoi BBC:n mukaan.

Conten Spurs on kieltämättä ollut vahvassa vireessä. Spurs on hävinnyt vain kuusi peliä Valioliigassa Conten alaisuudessa, tasapelejä on tullut neljä ja voittoja peräti 14.

– Kukaan ei olisi osannut kuvitellakaan, kun saavuin marraskuussa, että olisimme yhä mukana taistelussa Mestarien liigan paikasta, mutta nämä pelaajat ansaitsevat olla mukana siinä taistelussa. Ei ole helppoa päästä Mestarien liigaan Englannista, Conte muistutti.

Tottenhamin sankari Leicesteriä vastaan oli kaksi maalia tehnyt ja yhden maalin syöttänyt Heung-min Son. Sonilla on nyt kasassa tältä kaudelta 19 maalia, joka oikeutta maalipörssissä toiseen sijaan. Liverpoolin Mohamed Salah on tehnyt 22 osumaa.

Sonia ei maalipörssin voitto motivoi, vaan pääsy Mestarien liigaan.

– Kultaisen kengän voittaminen ei ole tärkeää minulle. Maalien tekeminen on toki hyvä asia, mutta et voi tehdä niitä yksin. Siihen tarvitaan joukkuetta. Jos saan paikkoja, yritän tehdä maalin. Haluamme päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan ja haluan pelata Mestarien liigassa, Son linjasi ottelun jälkeen.

Voit katsoa alla olevalta videota koosteen Spursin sunnuntain voitosta.