Arsenal on Valioliigan taulukossa ennen tämän viikon kierrosta sijalla kuusi. Sen perässä kuitenkin hengittää todella vahvan kauden pelannut Burnley, vain kahden pisteen päässä.

Kuudennen ja seitsemännen tilan väli tuntuu varsinkin Arsenalin kaliiberin seuralle melko yhdentekevältä; kausi on joka tapauksessa epäonnistunut pahasti. Näiden sijojen välillä saattaa kuitenkin olla iso ero ensi kauteen lähdettäessä.

UEFA on nimittäin vahvistanut, että Valioliigassa seitsemänneksi sijoittuva joukkue aloittaa Eurooppa-liigan karsinnoista – siinä tapauksessa että Southampton ei yllättäen voita FA Cupia.

Mikäli Arsenal sijoittuu seitsemänneksi, pitää sen aloittaa karsinnat toiselta kierrokselta, 26. heinäkuuta. Samalle päivämäärälle on merkitty Gunnersin ja Atlético Madridin kohtaaminen Singaporessa, turnauksessa johon osallistuu myös Paris Saint-Germain.

MM-kisat puolestaan päättyvät 15. heinäkuuta. Usean Arsenal-pelaajan odotetaan osallistuvan maajoukkueittensa mukana niihin, joten lepoaikaa ennen karsintoja jäisi vain 11 päivää. Singaporen turnaukseen seuran on joka tapauksessa tarkoitus osallistua huomattavasti normaalia avauskokoonpanoa kokemattomammalla miehistöllä.

Arsène Wenger on viime aikoina painottanut selkeästi, ja ymmärrettävästi, meneillään olevaa Eurooppa-liigaa ohi kotisarjan. Arsenal pelaa sen välierissä Atlético Madridia vastaan. Mikäli se onnistuisi voittamaan koko kilpailun, aikatauluongelmat poistuisivat – Eurooppa-liigan voittaja pelaa seuraavalla kaudella Mestarien liigaa. Toinen tapa välttää hankala jakso seuraavaan valioliigakauteen valmistauduttaessa, on säilyttää kuutossija tämän kauden taulukossa loppuun saakka.

Lähde: Telegraph