Arsenal oli 2000-luvun molemmin puolin Valioliigan paras tai toiseksi paras joukkue.

Peräti kahdeksalla peräkkäisellä kaudella Arsenal sijoittui pääsarjassa kahden parhaan joukkoon. Pikku hiljaa Arsenal valahti sijoille 3-4 ja viimeiset viisi kautta joukkue on löytynyt kauden päätteeksi sijoilta 5-8.

Kultaisina vuosina Arsenalilla oli kasassa huima joukkue. Keskikentän kapellimestarina toimi ranskalainen Patrick Vieira, joka tänään maanantaina palaa tuttuun ympäristöön Crystal Palacen päävalmentajana.

Arsenalin ja Palacen välisen ottelun alla Tykkimiesten päävalmentaja Mikel Arteta myönsi auliisti, että Vieiran varjo vaikuttaa Arsenalissa edelleen. Thomas Partey on tuoreimpana joutunut vertailun kohteeksi. Häntä ennen Vieira-vertailu murskasi Abou Diabyn, Alex Songin ja joiltain osin jopa Artetan.

– Kun joutuu tuohon vertailuun, on hyväksyttävä saman tien, että jos ei voita mestaruuksia, on aina huonompi [kuin Vieira], Arteta sanoi lehdistölle.

– Hän [Vieira] onnistui siinä [mestaruuksien voittamisessa], joten kun täällä aloittaa uutena pelaajana, on oltava parin vuoden ajan valmistautunut siihen, että häviää nuo vertailut.

Arteta oli myös sitä mieltä, että edes Vieran aikojen kultainen sukupolvi ei välttämättä voittaisi Valioliigaa tänä päivänä.

– Heillä oli ehkä Valioliigan historian paras joukkue, mutta nykyään sekään ei välttämättä riittäisi mestaruuteen.

Arsenalin ja Crystal Palacen välinen ottelu alka tänään maanantaina kello 22 Suomen aikaa. V Sport ja Viaplay näyttävät ottelun.