Ensi kaudeksi Valioliigaan noussut Aston Villa on välttymässä pistevähennykseltä, kertoo Bristol Post.

Mestaruussarjan seurat vaativat toukokuussa Valioliigaa reagoimaan, jos tutkittaessa selviäisi, että Villa on rikkonut seuroja koskevia taloudellisia sääntöjä, jotka ovat olleet tällä kaudella tapetilla Mestaruussarjassa.

Birminghamilta vähennettiin yhdeksän pistettä, kun seuran katsottiin rikkoneen taloudellisia sääntöjä. Birmingham teki kolmen vuoden aikana lähes 50 miljoonaa puntaa tappiota.

Middlesbrough taas on tiettävästi uhannut oikeustoimilla Derbya, joka myi oman stadioninsa, Pride Parkin, Derbyn omalle omistajalle Mel Morrisille 80 miljoonalla punnalla.

Englannin 2.-4. korkeimpien sarjatasojen kattojärjestö EFL on lehtitietojen mukaan neuvotellut Valioliigan kanssa taloussääntöjä rikkovien seurojen rangaistuksien yhtenäistämisestä, mutta Valioliiga ei ole innokas vähentämään pisteitä nousijaseuroilta, joiden olisi siinä tapauksessa entistä vaikeampaa säilyttää sarjapaikkansa.

Bristol Postin mukaan Aston Villan toimitusjohtaja Christian Purslow kertoi kannattajien tapaamisessa, että Villan taloudellisesta toiminnasta ei löytynyt EFL:n tutkinnassa mitään sääntörikkomuksiin viittavaa.