Brightonin keskuspuolustaja Ben White on valittu loukkaantuneen Trent Alexander-Arnoldin tilalle Englannin lopulliseen EM-kisaryhmään.

Liverpoolin laitapakki loukkaantui viime keskiviikkona pelatussa ystävyysottelussa Itävaltaa vastaan, mikä antoi päävalmentaja Gareth Southgatelle sauman muuttaa miehistöään yhdellä uudella nimellä.

Odotuksena oli, että vapaan paikan täyttäisi joko Southamptonin keskikenttäpelaaja James Ward-Prowse tai West Hamin lainatähti Jesse Lingard. Myös Evertonin Ben Godfreyn uskottiin olevan vahvoilla.

[readmore from=EM-kisat]

Ystävyysotteluissa Itävaltaa ja Romaniaa vastaan vakuuttanut kolmikko jäi kuitenkin rannalle, kun Southgaten valinta kohdistui 23-vuotiaaseen Whiteen.

Vasta kaksi A-maajoukkueottelua urallaan pelanneen Whiten valinta oli pienoinen yllätys, mutta kertoo paljon Manchester Unitedin kapteeni Harry Maguiren tilanteesta.

Nilkkavammasta toipuvan Maguiren pelaaminen EM-kisoissa on yhä epävarmaa, minkä takia Whitesta saattaa olla Southgatelle paljon enemmän käyttöä kuin Lingardista tai Ward-Prowsesta.–

England

@England
Congratulations @ben6white, you're heading to #EURO2020 with the #ThreeLions!