Brighton & Hove Albionin valioliigakausi on alkanut paremmin kuin kukaan osasi odottaa. Joukkue on kerännyt viidestä pelaamastaan ottelusta 12 pistettä, ja pitää taulukon nelossijaa vain pinnan päässä kärkiryhmä Chelseasta.

Sky Sports suhteuttaa saalista arvioituun 40 pisteen kausisaldoon, jonka uskotaan riittävän sarjapaikan uusimiseen. Se on Brightonin ääneen lausuttu tavoite – ja rannikkoseudun seura on saavuttanut siitä siis jo nyt yli neljänneksen.

Manageri Graham Potter valmistaa joukkuettaan paraikaa maanantaina pelattavaan ”moottoritiederbyyn” Crystal Palacea vastaan. Hän ei usko tähän mennessä nähdyn todistavan vielä juuri mitään.

– Otos on liian kapea. En toki valita neljästä voitosta viidessä valioliigaottelussa, enkä niiden tuomista pisteistä. Alku on ollut ehdottomasti hyvä, mutta matka on pitkä.

46-vuotias nostaa esiin herkullisen asetelman kaksi puolta.

– Tämä juuri on jalkapallon mahtavuutta. Tuloksia ei käy kiistäminen, ne tekevät kaikesta parempaa. Samaan aikaan, viime kaudelta löytyy varmasti vastaava viiden-kuuden ottelun putki, jossa pelasimme nyt nähtyä paremmin, mutta emme vain saaneet toivottuja tuloksia peleistä.

Mikä nyt sitten on muuttunut?

– Olemme onnistuneet kääntämään pieniä eduksemme, tunnemme toisemme hieman paremmin, ja joukkueen sisällä siteet ovat lujittuneet. Mitään taikoja ei kuitenkaan ole tehty, sillä emme varsinaisesti ole pelanneet paremmin.