Manchester United kohtaa tiistai-iltana Mestarien liigan avausottelussa PSG:n vieraskentällä. Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær nimesi joukkueensa kapteeniksi PSG:tä vastaan Bruno Fernandesin.

Unitedilta puuttuu PSG-ottelusta kapteeni Harry Maguire. Näin ollen Punaisten paholaisten Euroopan valloitus lähtee käyntiin uuden kapteenin johdolla. Solskjærin mukaan valinta olisi voinut kohdistua moneen muuhunkiin pelaajaan.

– Meillä on kentällä useita kapteeneja. Harry (Maguire) on meidän kapteenimme ja voisin nimetä helposti useita pelaajia, joissa on kapteenin ainesta. Päätin, että nyt on Brunon aika kantaa kapteeninnauhaa, manageri kommentoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Simon Peach

@SimonPeach
GIF of the moment Bruno Fernandes found out he will skipper #MUFC against PSG

Fernandes siirtyi Manchester Unitediin viime tammikuussa portugalilaisesta Sportingista. Lyhyessä ajassa Fernandes on noussut todella merkittävään rooliin Unitedissa. Viime lauantaina Fernandes oli ratkaisemassa Man Unitedille 4-1-voittoa Newcastlea vastaan Valioliigassa.

– Tämä tuli tosiaan yllätyksenä, koska en ole ollut kovin pitkään vielä seurassa, mutta tämä on tärkeää minulle. Kapteenina oleminen osoittaa, että valmentaja pitää minusta ja haluaa minun olevan täällä ja uskoo minun johtajuuteen, Fernandes avasi.

Fernandesille kapteenin rooli tuli yllätyksenä lehdistötilaisuuden aikana. Asiasta ei oltu puhuttu ennen tilaisuutta.

– Reaktioni oli hieman huvittunut, koska en osannut odottaa olevani kapteeni tiistaina. Sain tietää siitä lehdistötilaisuudessa, ja se oli hauskaa, koska en todellakaan osannut odottaa sitä, mutta olen todella iloinen.

– Minulle on kunnia olla näin suuren seuran kapteeni ja johtaa joukkuetta. Nyt minulla on kapteeninnauha, mutta täytyy silti olla samanlainen ja johtajuuden täytyy olla samalla tasolla kuin aiemminkin. Uskon, että jokaisella on oma tapansa olla johtaja, mutta tilanne on kuitenkin sama minulle ja muille pelaajille kuin ennenkin. Tällä kertaa minulla vain on kapteeninnauha, Fernandes avasi tuntemuksiaan seuran nettisivuilla.

Fernandes kantoi kapteeninnauhaa myös Sportingissa, joten mistään täysin uudesta asiasta ei ole kysymys. Minkälainen kapteeni Fernandes omasta mielestään on?

– Olen äänekäs pelaaja, Fernandes naurahti ääneen ja jatkoi:

– Puhun joukkuekavereideni kanssa koko ajan ja yritän auttaa heitä. Kuten sanoin aiemmin, mikään ei muuta aiempiin peleihin verrattuna, minun täytyy olla täysin sama Bruno, mutta ymmärtää se, että minulla on hieman enemmän vastuuta kuin aiemmin.