Valioliigaa pelataan tällä viikolla lähes jokaisena iltana. Torstai-iltana ohjelmassa ovat ottelut Burnley-Chelsea ja Leicester-Southampton.

Ensin mainitussa taistellaan vielä europaikoista, sillä Chelsea on viidentenä ja Burnley seitsemäntenä.

– Tosi mielenkiintoinen peli tulossa. Burnley on näyttänyt kauden mittaan, että he voivat haastaa kaikki. He voittivat kauden alussa Chelseankin vieraissa, ja näyttivät, että voivat haastaa kenet vain ja horjuttaa kenen tahansa peliä, ennakoi Viasatille ottelun selostava Mikko Innanen Valioliiga.comille.

Burnley on Eurooppa-liigan karsintoihin oikeuttavasta kuudennesta sijasta vain kahden pisteen päässä. Kuudennella sijalla on vaikeita ja monimutkaisia aikoja elävä Arsenal. Pikkuseuralla on Innasen mukaan vielä mahdollisuudet yllättää kaikki ja nousta europeleihin.

– Selostettuani viime viikonloppuna Newcastle-Arsenal-pelin, niin sanon, että miksipä ei. Arsenalin vieraspelaaminen on ollut niin surkeaa. He ovat hävinneet kaikki vieraspelinsä tämän vuoden puolella Valioliigassa. Chelsean peli on ailahdellut ja manageri Antonio Conten mahdollinen lähtö ei voi olla vaikuttamatta. Burnleyllä on hyvät saumat vielä nousta, Innanen tuumaa.

Burnleyn otteluissa on tehty tällä kaudella vain 62 maalia, mikä on ylivoimaisesti vähiten kaikista valioliigaseuroista. Brightonin otteluissa on tehty seuraavaksi vähiten maaleja, 75.
Burnleyn pärjääminen pienillä maalimäärillä mietityttää myös Innasta.

– Manageri Sean Dychesta – ”Ginger Mourinhosta” – ei voi olla pitämättä. Hänessä on jotain alkukantaista ja brittiläistä positiivisuutta. Hän on saanut joukkueelle taottua järkeä siihen, miten pelataan, ja pakka on yhtenäinen. Alakerran jätkät ovat pelanneet paljon yhdessä, ja pelaajat tietävät, mitä pitää tehdä. Nick Pope on myös ollut todella hyvä maalilla, kun Tom Heaton on ollut loukkaantuneena.

Burnley-Chelsea nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa torstaina kello 21.40.