Konkarivalmentaja Carlo Ancelotti sai tiistai-iltana potkut Italian Serie A:ssa pelaavan Napolin päävalmentajan paikalta siitä huolimatta, että joukkue otti vakuuttavan 4-0-voiton belgialaisesta Genkistä Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelussaan edeten kilpailun 16 parhaan joukkoon.

Murskavoitto ei riittänyt seuran johtoportaalle, joka oli nähtävästi suunnitellut Ancelottin potkut jo ennen ottelua. Ennen tiistaita Ancelottin Napoli oli pelannut yhdeksän peliä putkeen voittamatta.

Chelsean nykyinen manageri Frank Lampard kuuli entisen päävalmentajansa potkuista tiistaina sen jälkeen, kun Chelsea oli kukistanut Lillen 2-1 ja edennyt Napolin tavoin maailman suurimman seurajoukkuekilpailun neljännesvälierävaiheeseen. Ancelotti luotsasi Lampardia Chelseassa vuosina 2009-11.

– Kunnioitan häntä suuresti. Olen pahoillani kuullessani tämän, Lampard sanoi Sky Sportsille kuultuaan potku-uutiset.

– Tiedän, että tilanne on ollut hänelle vaikea viime aikoina. Näin hänen haastattelunsa ennen ottelua ja hän oli tyypilliseen tapaansa tyylikäs. Hän on aina käyttäytynyt upeasti.

Ilman työpaikkaa Lampard ei usko entisen managerinsa jäävän. 60-vuotiasta italialaista viedään siirtohuhuissa kovaa vauhtia toisen valioliigaseuran Evertonin uudeksi luotsiksi.

– Uskon hänen pystyvän valmentamaan missä päin maailmaa tahansa huipputasolla, totta kai, Lampard linjasi.