Cesc Fàbregas pelasi eilen FA Cupissa Nottingham Forestia vastaan mahdollisesti viimeisen ottelunsa Chelsean paidassa. Keskikenttäpelaaja pelasi kotiottelussa 85 minuuttia, kun Blues voitti 2-0-lukemin (lue lisää).

Fàbregasin odotetaan jättävän seuran tammikuun aikana.

31-vuotias Fàbregas englantilaiselle jalkapalloyleisölle tutuksi jo nuorella iällä. Espanjalainen liittyi Arsenalin akatemiaan 16-vuotiaana ja teki vuonna 2003 edustusdebyyttinsä Liigacupissa Rotherdamia vastaan.

Fàbregas nousi Arsenalissa kahdeksan vuoden aikana seuraikoniksi ja teki 303 otteluun 57 maalia. Vuonna 2011 keskikenttäpelaaja palasi Barcelonaan, josta matka jatkui kolme vuotta myöhemmin Chelseaan.

Moni joukkuetoveri jää kaipaamaan Fàbregasia Stamford Bridgellä.

– Sain seurata Cesciä nuorena Arsenalissa, Barcelonassa ja Chelseassa. Sitä näki kuinka älykäs pelaaja hän on. On ollut suuri kunnia pelata hänen kanssaan, Ross Barkley kehui espanjalaista lehdistötilaisuudessa.

– Voin sanoa, että olen ollut onnekas saadessani pelata hänen kanssaan. Näimme sen jo ensimmäisellä kaudella, kun voitimme tuplan. Hän on huippujätkä ja kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on hyvä ystäväni, Eden Hazard puolestaan kommentoi.