Kun Maurizio Sarrista tuli viikonloppuna Chelsean uusi manageri, hän ei todellakaan aikaillut oman ensimmäisen hankintansa julkistamista. Chelsea vahvisti välittömästi rivejään Italian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jorginholla, joka siirtyy Stamford Bridgelle Sarrin tavoin Napolista.

Jorginhoa oli havitellut lisäksi muun muassa Manchester City. Eikä mies välttämättä jää Chelsean ainoaksi kaappaukseksi muiden suurseurojen nenän edestä.

Italialaislehti Corriere Dello Sport kertoo, että Chelsea on liittynyt mukaan kisaan 23-vuotiaasta suurlupauksesta Sergej Milinkovic-Savicista. ”SMS” pelasi Laziossa loistavan viime kauden, ja kuului Serbian suurimpiin onnistujiin myös kesän MM-turnauksessa.

Milinkovic-Savicia on viety huhuissa aiemmin muun muassa Real Madridiin ja Manchester Unitediin, mutta nyt myös Sarri houkuttelee pelimiestä joukkoihinsa. Helppoa hankinnasta ei kuitenkaan tule, sillä keskikenttämiehen sopimus ulottuu kesään 2022, eikä Lazio luovu pelaajastaan halvalla.

Corriere Dello Sport kertoo, että Lazio haluaa timanttinsa jäävän Roomaan vielä yhdeksi kaudeksi. Suostuttelussa hyödynnetään tarjousta kohentuvasta ansiotasosta.

Yksi valtti Chelsealla kuitenkin kisassa on, sillä Milinkovic-Savicin agentti on Chelsean entinen pelaaja Mateja Kezman. 39-vuotias Kezman on Milinkovic-Savicin maanmies. Vaikka hän pelasikin Chelseassa vain yhden kauden (2004-2005), jäi miehelle ajasta Lontoossa hienot muistot. Kezman luonnehti Sky Sportsille vuonna 2011 antamassaan haastattelussa Chelseassa pelaamista ”parhaaksi asiaksi, mitä hänelle on ikinä tapahtunut”, ja Lontoossa asumista ja pelaamista ”unohtumattomaksi.”

Bleacher Report ehdottaa lisäksi, että Chelsea saattaa käyttää kaupankäynnin välineenä kokenutta keskikenttämiestään Cesc Fábregas. Mikäli Blues onnistuu taivuttelemaan Lazion myymään serbialaisen, voisi Fábregas vuorostaan matkata ”osamaksuna” Italiaan.

Haittatekijänä kilpailussa muita vastaan Chelsealla on se, että Valioliigan viime kauden viidentenä se ei voi tarjota Milinkovic-Savicille ensi kaudella Mestarien liigan pelejä. Ei voi toisaalta Laziokaan, joka sijoittui Serie A:ssa niin ikään viidenneksi.