Valioliigan 12. kierros jakautuu viikonloppuna lauantaille ja sunnuntaille. Yksi sunnuntain herkuista on Chelsean ja Evertonin kohtaaminen Lontoossa. Chelsea on yhä tappioton, mutta Evertonkin on voittanut peräti neljä viimeisestä viidestä pelistään.

– Heillä on paljon uusia pelaajia ja Everton on vaarallinen. Mitä pidemmälle kausi menee, niin Everton muuttuu jopa isoille seuroille vaarallisemmaksi. Richarlison on kärjessä iso ja fyysinen hyökkääjä ja inhottava vastustajille, koska hän menee kovaa tilanteisiin. Gylfi Sigurdsson on erinomainen kymppipaikan pelaaja. Luulen, että Evertonin kausi tulee menemään paremmaksi ja paremmaksi, uskoo Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comin haastattelussa.

Isäntäjoukkue Chelsea on tehnyt Rautiaiseen vaikutuksen.

– Tykkään Chelsean tavasta yrittää pelata futista. He laittavat pallon liikkeelle! Totta kai he osaavat myös pelata nopeasti tilan ylittävillä Eden Hazardin ja David Luizin syötöillä. Mutta kun Chelsea on hyökkäyskolmanneksella, he pyrkivät houkuttelemaan lyhyillä ja nopeilla paikanvaihdoilla vastustajia paikoiltaan pois ja saamaan sitä kautta ”neulanpistopaikkoja.”

– Heillä on paljon pallokosketuksia ja se ei ole pelkkää poikittain sahaamista, vaan siinä on aina tarkoitus löytää aukot puolustuksen välistä. Se tekee Chelsean pelaamisen katsomisesta viihdyttävää, Rautiainen sanoo.

Chelsea on tehnyt neljässä edeltävässä valioliigaottelussaan 12 maalia. Tuohon ajanjaksoon osuu myös Liigacupin peli Derbya vastaan, jossa Chelsea upotti kolme osumaa.

Vaikka kotijoukkue on Stamford Bridgen illassa suosikki, ei Rautiainen lupaa Maurizio Sarrin joukoille helppoa iltapäivää.

– He joutuvat tekemään paljon töitä. He joutuivat siihen Roy Hodgsonin Crystal Palacea ja Derbya vastaan. Everton on näitä vaarallisempi hyökkäyspäässä. Tiedämme, mihin Hodarin peli perustuu: tiiviisiin väleihin ja kompaktiin puolustukseen. Nyt tulee vastaan ylöspäin monipuolisempi joukkue. Chelsea joutuu tekemään paljon töitä, mutta jos Hazard on kunnossa, heillä on hyvät saumat voittaa, Rautiainen povaa.

Chelsea-Everton on Viasatin sunnuntain valioliigastudion avausottelu. Studiolähetys alkaa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay-palvelussa heti Liverpool-Fulham-ottelun jälkeen noin kello 15.50.