Chelsea ja Porto iskivät yhteen tiistai-iltana Ramón Sánchez Pizjuánilla Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa.

Porto voitti Chelsean 1-0, mutta Chelsea eteni välieriin, sillä se voitti viikko sitten pelatun avausosan 2-0. Chelsealle välieräpaikka on ensimmäinen seitsemään vuoteen.

Porto aloitti ottelun odotetun aktiivisesti ja oli selvästi Chelsean niskan päällä ensimmäiset 25 minuuttia, mutta ei saanut mitään konkreettista uhkaa aikaan. Peliä pelattiin Chelsean kenttäpuoliskolla, mutta Chelsea puolusti tiiviisti ja tukki syöttölinjoja boksinsa läheisyydessä.

Chelsea pääsi peliin enemmän ja enemmän mukaan avausjakson toisella puoliskolla. Porton tapaan Chelseakaan ei kuitenkaan päässyt vaarallisille maalintekopaikoille.

Toinen jakso oli pelillisesti tasainen, mutta avausjakson tapaan maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Porto haki vimmatusti ottelun avausmaalia viimeisen 20 minuutin ajan, eikä Chelsea päässyt juurikaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Porton viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin toinen toistaan luokattomampia, eikä vaarallisia maalintekopaikkoja nähty.

Porto iski ottelun ainoan maalin lisäajalla. Mehdi Taremin upea saksipotku upposi Edouard Mendyn vartioiman maalin yläkulmaan. Porton kannalta maali tuli kuitenkin auttamatta liian myöhään.

Chelsea kohtaa Mestarien liigan välierissä joko Real Madridin tai Liverpoolin. Liverpool isännöi Real Madridia keskiviikkoiltana Anfieldilla. Real Madrid voitti avausosan 3-1.