Millainen pelaaja on Chelsean 64 miljoonan euron 20-vuotias huippuhankinta? – ”Olen nähnyt häneltä uskomattomiakin esityksiä”

© Kuva: Getty Images

Chelsean ja yhdysvaltalaisen Christian Pulisicin välinen sopimus julkaistiin keskiviikkona. Lontoolaisseura kertoi tehneensä peräti viiden ja puolen vuoden diilin Borussia Dortmundin luottopelaajan kanssa.

Hulppealla 64 miljoonan euron siirtosummalla Stamford Bridgelle Saksasta siirtyvä Pulisic, 20, liityy uuden seuransa vahvuuteen vasta kesällä. Seurat ovat sopineet, että Pulisic pelaa sopimuksensa ensimmäiset puoli vuotta lainalla Dortmundissa.

Pulisic on kantanut huippulupauksen asemaa jo pitkään. Hän nousi jo 17-vuotiaana Yhdysvaltojen A-maajoukkueeseen ja on kerryttänyt tililleen 23 maaottelua. Kuluva kausi Saksan Bundesliigassa on hänelle jo uran neljäs.

Viasatin selostaja, tälläkin kaudella kanavilla Bundesliigaa tv:n katsojille tulkinnut Mikko Innanen tietää, millaisen pelaajan Chelsea sai suurkaupassa.

– Lupaava, potentiaalinen pelaaja. Nopea, hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän on sellainen käänteentekevä pelaaja, kun on sillä päällä ja peli rullaa. Chelsea varmasti tietää mitä saa. Tulevaisuuden nimi, jolla on hyviä ominaisuuksia. Olen nähnyt häneltä ihan uskomattomiakin esityksiä, Innanen avaa.

Laidalla tai keskikentän hyökkäävässä roolissa pelaavaa Pulisicia vietiin siirtohuhuissa myös toiseen valioliigaseuraan Liverpooliin, jota valmentaa Dortmundin entinen pääkäskyttäjä Jürgen Klopp. Sen kautta Pulisicin siirtoa Pooliin pidettiin hyvin mahdollisena.

Innanen ei osannut odottaa Pulisicin siirtyvän juuri Chelsean paitaan.

– Pidän ehkä vähän yllättävänä, että hän lähti Chelseaan. En tunne heidän pelaajahankintapolitiikkaansa niin hyvin, mutta kai tässä lasketaan, että nuori kaksikymppinen on hyvä satsaus tulevaisuuteen. En tiedä, oliko heidän nyt sitten pakko hänet hankkia. Mielestäni Chelsealla on aika hyvä joukkue, mutta kai he haluavat, että materiaali on leveämpi.

Tammikuussa 2016 Bundesliigassa 17-vuotiaana debytoinut Pulisic on pelannut sarjassa yhteensä 81 ottelua ja tehnyt niissä kymmenen maalia ja syöttänyt 15 rysää. Siirto Chelseaan tekee hänestä kautta aikain kalleimman yhdysvaltalaispelaajan.

Valioliigassa neljäntenä oleva Chelsea jäi yllättäen keskiviikkona maalittomaan tasapeliin kotonaan kolmanneksi viimeisenä tuskailevaa Southamptonia vastaan. Lauantaina sinipaidoille tarjoutuu sauma palata voittokantaan FA Cupin kotiottelussa Nottingham Forestia vastaan.

Nottingham aloitti puolestaan vuoden 2019 voitokkaasti, kun Mestaruussarjaa johtava Leeds kaatui uudenvuodenpäivänä 4-2-lukemin City Groundilla.

Chelsea-Nottingham näkyy lauantaina 5.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 16.50 alkaen.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros