Liverpool kohtaa tänään Leicesterin tilanteessa, jossa sillä on mahdollisuus kiskaista voitolla jo seitsemän pisteen ero eilen kompastelleeseen Manchester Cityyn.

Anfieldin vierasjoukkueen tekniselle alueelle astelee valmentaja, joka tuntee isäntien ykköstopparin hyvin. Virgil van Dijk on sairastellut viime aikoina, mutta pelannee jälleen tänä iltana. Leicester-luotsi Claude Puel toimi hollantilaisen valmentajana aikoinaan Southamptonissa.

– Kun tulin Saintsiin, hän oli tietenkin jo hyvä pelaaja. Sanoin tuolloin, että mielestäni Virgil on puolustajista maailman paras, hän on vahvistanut sen nyt Liverpoolissa.

Ylistyslitaniaan mahtuu monia attribuutteja.

– Hän on voimakas, nopea, tekninen, ja pystyy pelaamaan paineen alla tyynesti. Southamptonissa hänellä oli vielä huonoja tapoja, mutta nyt asiat ovat kääntyneet.

Leicester on hävinnyt viime otteluissaan, mutta aloitti vuoden voittamalla Evertonin vieraissa. Tapaninpäivänä se puolestaan teki palveluksen juuri Liverpoolille, kaatamalla Manchester Cityn. Sarjataulukossa illan joukkueilla on eroa 29 pistettä ja yhdeksän sijaa.

Lähteet: Sky Sports, Premier League