Fulham on aloittanut ensimmäisen valioliigakautensa neljään vuoteen erittäin heikosti. Sarjataulukon pohjalla lepäävä lontoolaisseura antoi kuitenkin tällä viikolla potkut kompuroivalle päävalmentajallensa Slaviša Jokanovićille, luottaen nyt Claudio Ranierin otteisiin. Entinen Chelsea- ja Leicester-manageri otti ohjat samaan aikaan kuin Jokanović poistui viimeistä kertaa Craven Cottagelta.

Ranieri tunnetaan erityisesti hänen suorituksistaan Leicesterin peräsimessä, jossa The Tinkerman johdatti joukkueensa Valioliigan mestaruuteen vuonna 2016. Mestaruuskauden aikana italialaismanageri motivoi pelaajiansa monin eri keinoin, mutta yksi erikoisimmista tavoista oli hänen tapansa tarjota koko joukkueelle pizzat, jos he onnistuivat pitämään ottelussa nollapelin.

Tällä kertaa hän ei kuitenkaan usko pelkän pizzan riittävän, kun kyseessä on joukkue joka on päästänyt ensimmäisen 12 ottelun aikana huimat 31 maalia.

– Minun on luvattava jotakin muuta. Pizza ei enää riitä. Parempi tarjota McDonald’sia! Toivon maksavani McDonald’sin burgereista hyvin pian, Ranieri vitsaili The Guardianin haastattelussa.

Vitseistä huolimatta Ranieri ottaa aiheen myös hyvin tosissaan. Hän tahtoo pelaajiensa näyttävän enemmän taistelutahtoa tyrehdyttääkseen oman päätynsä maalihanat.

– Fulham päästää paljon maaleja. Olen italialainen valmentaja ja meille on tärkeä asia pitää nollapeli. Tässä joukkueessa on tarpeeksi laatua ollakseen turvassa, mutta tarvitsen myös taistelutahtoa. Pelataan jalkapalloa, pelataan sitä hyvin… Mutta kun menettää pallon, haluan nähdä pelaajani ankkureiden kanssa, kuin merirosvot. Se on yksinkertaista; olen taistelija ja tahdon pelaajieni olevan myös taistelijoita, Ranieri sanoi.

Fulham kohtaa maajoukkuetauon jälkeen Valioliigassa Southamptonin, joka tulee olemaan ensimmäinen testi Ranierin uudelle joukkueelle.