Wayne Rooneyn mukaan Cristiano Ronaldo ei ole aina ollut täydellisen urheilijan esikuva, vaikka nykyään hänestä on vaikea luulla muuta.

Kaksikko pelasi yhdessä Manchester Unitedissa viisi vuotta, kunnes Ronaldo siirtyi kesällä 2009 Real Madridiin, jossa hänestä tuli seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Ronaldo täytti viime kuussa 35 vuotta, mutta hän puuskuttaa yhä uransa huipulla pyssyttäen osumia Portugalin maajoukkueelle ja Juventukselle. Samaan ikäluokkaan kuuluva Rooney, 34, edustaa nykyään Mestaruussarjassa Derbyä pelattuaan Unitedin jälkeen myös kasvattajaseurassaan Evertonissa ja yhdysvaltalaisessa D.C. Unitedissa.

Rooney ihailee entisen joukkuekaverinsa kyltymätöntä työmoraalia ja omistautuneisuutta, mutta hänen mukaansa Ronaldo ei vielä nuorempana huolehtinut kropastaan samalla tavalla kuin näinä päivinä.

Unitedin historian ykköstykki kertoi The Timesin haastattelussa, että hän kyyditsi nuorta Ronaldoa harjoituksiin ja peleihin, kun he tekivät teini-ikäisinä läpimurtoaan Manchesterissa. Nykyään hampurilainen on todennäköisesti viimeinen asia, jonka Ronaldo laittaisi suuhunsa, mutta Rooneyn oli kerran pakko poiketa McDonald’siin, kun portugalilaistähden mahassa kurni.

– Meillä oli Cristianon kanssa tapana mennä peleihin ja harjoituksiin yhdessä, kun minä saavuin Unitediin. Muistan, kuinka yhtenä peliä edeltävänä iltana minun oli pysähdyttävä McDonald’siin, koska hän halusi Big Macin.

Cristiano Ronaldo ja Wayne Rooney pelasivat Manchester Unitedissa yhdessä 206 ottelua. Kuva: Getty Images

– Hän yritti nostaa painoaan, koska hän oli niin laiha. Minä ajoin autoa ja minun oli poikettava autokaistalle, jotta hän saisi Big Macin.

Nykyään Ronaldon tiedetään syövän kuusi ateriaa ja nukkuvan viidet päiväunet päivässä omatoimisen harjoittelun lisäksi.

– En tiedä, miten hänellä riittää aika siihen neljän lapsen kanssa, pähkäili Rooney, joka myönsi, että hänestä ei ole ollut omalla urallaan samaan.

– Ronaldo on upeassa kunnossa, kun taas minulla ei ole ikinä ollut parasta kroppaa, mutta pystyn pelaamaan 90 minuuttia ja voin harjoitella joka päivä. Minulla ei ole fyysisiä ongelmia. Lopetan urani, kun sellaisia tulee vastaan.