Manchester United on vaarassa menettää ehkäpä tärkeimmän pelaajansa ilmaiseksi.

Kyse on David de Geasta, jonka sopimus umpeutuu ensi kesänä. Tilanne ei ole paperilla erityisen valoisa juuri nyt, mutta hätää ei silti uskota olevan.

Ensinnäkin, sopimuksessa on yhden vuoden optio, jonka United voi aina aktivoida. Toiseksi, The Guardianin ja The Timesin tietojen mukaan United on luottavainen sen suhteen, että jatkosopimus osapuolten välillä syntyy.

Valioliigan kenties parhaalle maalivahdille on luvassa palkankorotus ja luonnollisesti sopimusta jatkettaisiin monella vuodella eteenpäin.

Nyt on lähtenyt pahin haamukin muualle, kun Real Madrid osti Thibaut Courtois’n Chelseasta. Juuri Realiin de Gea olisi kenties lähtenyt, jos jonnekin.

Siitä on kolme vuotta, kun de Gean siirto Real Madridiin oli vain minuuteista kiinni. Paperitöitä ei kuitenkaan ehditty tehdä ajoissa, siirto jäi toteutumatta ja lopulta de Gea päätyi tekemään jatkosopimuksen Unitedin kanssa.

Kaiken kaikkiaan de Gea on pelannut Unitedissa jo seitsemän vuotta. Vyöllä on 316 ottelua seurassa, ja palkintokaapista löytyvät Valioliigan, FA Cupin, Liigacupin ja Eurooppa-liigan voitot.