David Moyes on ”lähes varmasti” West Hamin uusi manageri, kertoo BBC.

Hammers antoi lauantaina kenkää chileläiselle Manuel Pellegrinille, joka luotsasi joukkuetta viime vuoden kesästä lähtien. Pellegrinin, 66, viimeiseksi otteluksi jäi juuri lauantaina kärsitty 1-2-tappio Leicesteriä vastaan. Pian pelin jälkeen hän sai kuulla potkuistaan.

BBC:n tietojen mukaan myös West Hamin urheilutoimenjohtaja ja Pellegrinin pitkäaikainen työtoveri Mario Husillos on jättänyt seuran.

West Hamin toiveissa on, että se saa julkistettua uuden managerinsa maanantaina, jotta tämä voisi ottaa joukkueesta ohjat jo ensi keskiviikkona kotiottelussa Bournemouthia vastaan.

Skotlantilainen Moyes, 56, toimi West Hamin managerina puoli vuotta jo kaudella 2017-18. Tuolloin hän pelasti lontoolaiset putoamiselta, mutta hänen sopimustaan ei jatkettu.

Moyesia odottaisi West Hamissa vastaava tehtävä kuin viimeksi. Hammers on 19 ottelun jälkeen vain yhden pisteen putoamisviivan yläpuolella, joskin sillä on yksi rästipeli pelaamatta.

BBC:n mukaan Moyes saa paikan West Hamissa ”95-prosenttisen” varmasti. Seura toivoi vielä lauantain otteluun lähdettäessä, että Pellegrini saisi tilanteen käännettyä ympäri, mutta kauden kymmenes tappio Valioliigassa oli seurajohdolle liikaa.