Stoke ja Manchester City kohtasivat maanantai-illan valioliigapelissä. Isännät laittoivat kyllä ajoittain tiukasti vastaan, mutta vieraitten peli näytti kovin vaivattomalta. Loppuluvut 0-2 eivät täysin kuvaa pelin kulkua.

Ottelun 10. minuutilla nähtiin kaunis ja nopea syöttöketju Gabriel JesusRaheem SterlingDavid Silva. Viimeksi mainittu sai napauttaa pallon ohi Jack Butlandin ja muuttaa tilanteeksi 0-1. Tilanteessa varsinkin Sterling pääsi laidallaan todella helposti karkuun isäntien laitapuolustukselta.

Stoke oli ottelun alun melko lailla köysissä omassa päädyssään, kunnes 20 minuutin kohdalla vieraat tekivät muutaman peräkkäisen keskikentän virheen, minkä jälkeen Xherdan Shaqiri pääsi huiputtamaan nuoren Oleksandr Zinchenkon rangaistusalueen rajalla ns. putkista. Hieman paremmalla onnella Papa Ndiayen ampuma, kimmokkeen ottanut laukaus olisi painunut alanurkkaan.

Kokenut sveitsiläinen jatkoi nuoren Zinchenkon painostusta, ja saikin tämän rauhan järkkymään hetkittäin. Puolen tunnin kohdalle tultaessa pelin painopiste oli huomattavasti keskemmällä kenttää kuin alussa.

Kotijoukkue kovensi peliään, ja sai aggressiivisen yleisön taakseen. Molempien sparratessa toisiaan Stoke onnistui hetkittäin järkyttämään Man Cityn pelinhallintaa. Vaarallisemmat tilanteet loivat kuitenkin edelleen vieraat. Tauolle maalin vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle tuli taas tappavan tehokas Pep Guardiolan ryhmä. Ottelun jälkimmäinen puolisko ehti vanheta viisi minuuttia ennen kuin Silva iski jälleen, tilanne 0-2. Syöttömerkintä tähän osumaan ensimmäisenkin rakentelussa mukana olleelle Jesusille.