Miksi Man Unitedin jättihankinta ei mahdu avaukseen? Ole Gunnar Solskjær perustelee: ”Kertoo kaiken kunnianhimostamme”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin kesän ensimmäinen pelaajahankinta Donny van de Beek maksoi seuralle lähes 40 miljoonaa euroa. Siitä huolimatta hän ei ole mahtunut vielä kertaakaan Ole Gunnar Solskjærin avauskokoonpanoon Valioliigassa, mikä on herättänyt parranpärinää entisen Ajax-tähden ympärillä.

Hollantilaislegenda Marco van Basten vihjasi hiljattain, että van de Beek on tehnyt ison virheen siirtyessään tänä kesänä Old Traffordille. Manchester Unitedin entiset puolustajat Patrice Evra ja Gary Neville ovat puolestaan hämmästelleet, miksi seura päätti edes hankkia sellaisen pelaajan, jota se ei tarvitse.

Solskjær on kuitenkin antanut ymmärtää, ettei seura tai van de Beek ole kumpikaan tehnyt minkäänlaista virhettä siirron kanssa. Norjalaisluotsi takasi tiistain lehdistötilaisuudessa, että 25-vuotias hollantilaispelaaja tulee nousemaan vielä suureen rooliin hänen miehistössään.

– Kun uusia pelaajia saapuu uuteen liigaan ja joukkueeseen, vie sopeutuminen aina jonkin verran aikaa. Kun hän on pelannut, ovat esitykset olleet erittäin hyviä. Se miten meidän ei tarvitse käyttää häntä jokaisessa ottelussamme kertoo siitä, miten paljon syvyyttä joukkueestamme löytyy, Solskjær perusteli keskiviikon RB Leipzig -ottelun alla.

Donny van de Beek teki maalin debyytissään Crystal Palacea vastaan. Kuva: Getty Images

– Se myös kertoo mielestäni kaiken olleellisen meidän kunnianhimostamme. Me haluamme taistella pokaaleista tällä kaudella.

– Donny tulee pelaamaan isoa, isoa roolia tänä vuonna. Tällä hetkellä ymmärrän, miksi keskustelu pyörii hänen ympärillään. Jotkut pelaajat ja selostajat tykkäävät antaa pientä noottia. Tiedän, ettei heillä ole paljoa ruutuaikaa, minkä takia heidän on jaettava näkökulmansa nopeasti. Pelaajan ei kuitenkaan tarvitse avata kolmea ensimmäistä sarjapeliä ollaakseen tärkeä osa joukkuetta.

– Olisin itse ollut hyvin pettynyt, jos jotkut minun joukkuetoverini olisivat sanoneet, etten ollut tärkeä pelaaja Unitedille. En minäkään aloittanut kovin montaa ottelua. Donny tulee olemaan hyvin tärkeä pelaaja meille, älkää te siitä huoliko.

Manchester United isännöi keskiviikkona RB Leipzigiä Mestarien liigan toisessa lohko-ottelussaan. Bundesliigaseura voitti ensimmäisessä pelissään Istanbul Basaksehirin 2-0-lukemin, kun United haki puolestaan 1-2-voiton PSG:stä. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Lähde: Sky Sports