Maanantai-iltana selvisi, ettei puolustaja Aaron Wan-Bissaka pääse tekemään A-maajoukkedebyyttiään ainakaan Kosovoa tai Bulgariassa vastaan. Kauden suursiirtonsa jälkeen Manchester Unitedissa hienosti avanneen lontoolaisen pitää sivussa selkävamma.

Gareth Southgaten ryhmästä puuttuu kokonaan saman pelipaikan Kyle Walker, jonka kansainvälinen kokemus on verrattain kova. Manchester City -pakkia ei Wan-Bissakan poisjäännistä huolimatta kutsuta mukaan. Valmentaja aloittaa tilanteen avaamisen entisestä Crystal Palace -pelaajasta.

– Tarkkailimme Aaronia hyvin huolellisesti viime vuonna, sillä mielestämme hän pelasi loistavan kauden. Halusimme hänen kuitenkin vielä silloin pysyvän alle 21-vuotiaiden ryhmässä. Nyt hän on sopeutunut korkean profiilin siirtoonsa mainiosti, ja osoittanut paineen ja intensiteetin sietokykyä, pelaamalla toistuvasti 70 000 ihmisen edessä.

Kaksi edelleen ryhmän mukana olevaa oikeaa puolustajaa ovat Kieran Trippier ja Trent Alexander-Arnold. Heidän yhteenlaskettu A-maaottelukokemuksensa vastaa alle puolta Walkerin vastaavasta.

– Kyle ei ole kanssamme, koska uskomme nyt olevan oikea aika tarkkailla nuorempia pelaajia, kuten Aaron ja Trent. Meidän pitää saada nopeasti selvää nuorempien soveltuvuudesta joukkueeseen, ja toisaalta istuttaa Kieran takaisin siihen. Hän teki suuren, itse asiassa valtavan, liikkeen siirtyessään Tottenhamista Atlético Madridiin, jossa on aloittanut kauden hyvin. Se on seikka, joka täällä jää hieman turhan pienelle huomiolle.

48 A-maaottelun Walker ansaitsi selityksen sille, miksi on nyt sivussa.

– Perustelin tilanteen Kylelle, sillä myös hän on saanut kautensa mainiosti käyntiin. Kyse valinnoissa ei ole lainkaan siitä, että hän olisi ollut Cityssä heikko; päinvastoin. Tällä sektorilla joukkueemme leveys on joka tapauksessa hyvä. Meillä on neljä erilaista vaihtoehtoa, kukin omine vahvuuksineen.

Lähde: The Guardian