Everton voitti lauantain toisessa valioliigaottelussa Crystal Palacen 2-1-lukemin. Dominic Calvert-Lewin onnistui jälleen kerran maalinteossa, kun Everton marssi kauden kolmannella voitollaan sarjakärkeen.

Carlo Ancelottin miehistö on voittanut kaikki viisi otteluaan tällä kaudella, kun sekä Valioliiga että Englannin liigacup otetaan huomioon. Maaleja se on tehnyt peräti 16 kappaletta.

Everton

@Everton
FT. Our winning start continues!

UP THE TOFFEES! 💙💙💙

🦅 1-2 🔵 #CRYEVE

Everton otti kamppailussa johdon jo pelin 10. minuutilla, kun Calvert-Lewin viimeisteli James Rodríguezin käynnistämän hyökkäyksen komeasti sisään Seamus Colemanin keskityksestä.

Irlantilaispuolustaja keskitti pallon matalana boksiin, mistä Calvert-Lewin siirsi sen voimalla sisään. Palace-vahti Vicente Guaita oli tilanteessa hyvin mukana, mutta ei pystynyt pysäyttämään englantilaishyökkääjän kauden viidettä maalia toteutumasta.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Dominic Calvert-Lewin is the first player to score in each of Everton's first three Premier League games in a single campaign since Steven Naismith in 2014-15. Machine. #CRYEVE

Crystal Palace nousi tasoihin varttia myöhemmin, kun Andros Townsendin kulmapotku löysi Cheikhou Kouyatén boksista. 189-senttinen senegalilaispelaaja nousi Richarlisonin yläpuolelle ja puski pallon maaliin. Jordan Pickford ei ehtinyt reagoida tilanteeseen kunnolla ja haparoi tyhjää.

LUE MYÖS: Uskomaton lopetus! Manchester United vei voiton hämmästyttävällä tavalla – Brighton teki epäonnekasta Valioliiga-historiaa

Ottelun avauspuolisko näytti jo tulevan päätökseen 1-1-tasatilanteessa, mutta hieman ennen puoliaikavihellystä pallo vietiin pilkulle Crystal Palacen päässä. Lucas Dignen pusku osui Joel Wardin käteen, ja VAR puuttui peliin.

Richarlison astui pallon taakse ja tepasteli vauhtiin. Keskellä viikkoa Englannin liigacupissa osunut brassihyökkääjä upotti pelivälineen vasempaan yläkulmaan ja avasi maalitilinsä myös Valioliigassa. Tauolle edettiin Evertonin 2-1-johdossa.

Squawka

@Squawka
James Rodríguez is the first player to create 10+ chances in the 2020-21 Premier League season.

James Fantástico. Carlo Magnífico. 🤩

Calvert-Lewinilla oli toisella puoliajalla kaksi loistavaa tilaisuutta laittaa pallo uudelleen sisään. Hänen ohjauksensa Evertonin kulmapotkusta ja laukaus yllättävästä irtopallosta jäivät kumpikin varsin laaduttomiksi.

Crystal Palace haki sen sijaan ahneesti tasoitusosumaa keskitysten kautta, kun se vaihtoi sekä Christian Benteken että Michy Batshuayin kentälle pelin viimeiseksi kympiksi. Belgialaiskaksikko ei kuitenkaan päässyt toivotuille maalipaikoille ja ottelu päättyi lopulta Evertonin 2-1-voittoon.