Unai Emeryn pois potkinut Arsenal esiintyy torstaina ensimmäistä kertaa Emiratesilla väliaikaisen pestin manageriksi saaneen seuraikonin Freddie Ljungbergin komennossa. Ruotsalaisen debyytti Carrow Roadilla viime sunnuntaina päättyi pistejakoon Norwichin kanssa.

Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusisen mukaan Emeryn potkut olivat täysin aiheelliset, sillä Tykkimiesten otteet ovat heikentyneet entisestään syksyn pimetessä.

– Arsenalin pelissä on edelleen paljon ongelmia, tosin Norwichia vastaan ensimmäiset 20 minuuttia ennen Teemu Pukin maalia oli oikeastaan aika hyvää peliä ylöspäin. Se jopa näytti siltä, mitä Ljungberg oli lupaillut, eli viihdyttävämpään suuntaan näyttäisi olevan suunta, Kuusinen arvioi Valioliiga.comille.

Emeryn Arsenal oli usein helisemässä varsinkin sen jälkeen, kun se oli pallon menettänyt. Kuusisen mukaan Arsenalin suurimmat ongelmat ovat pelin organisoimisessa.

– Arsenalin pitää saada pelin tasapaino kuntoon. Freddie Ljungberg on ollut rehellinen, se on selkeästi hyvä juttu, että ongelmat tiedostetaan, mutta laiva ei tule kääntymään hetkessä, hän muistuttaa.

Brighton on ajautunut kolmen pelin tappioputkeen, eikä vierasmatka Emiratesille ole ehkä sitä, mitä manageri Graham Potter tässä vaiheessa toivoisi. Täysin ilmaiseksi ei Arsenal tule Kuusisen mukaan kotivoittoa nappaamaan.

– Ei tule helppo peli isännille, sillä Brighton oli vastaavasti Liverpoolia vastaan edellisessä ottelussaan oikein hyvä. Tästäkin huolimatta luulen, että pinnat jäävät tällä kertaa Emiratesille.

Kello 22.15 alkavaa Arsenal-Brighton-ottelua on mahdollisuus katsoa torstaina 5.12. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla tai suoratoistopalvelu Viaplayssa.