Valioliigan kuluvan kauden kahdeksas kierros käynnistyy perjantaina kahden alemman keskikastin joukkueen kohtaamisella. Sijalla 15 viidellä pisteellä oleva Brighton isännöi sijan ylempänä ja kaksi pistettä edellä olevaa West Hamia kello 22 Suomen aikaa alkavassa kamppailussa.

West Ham aloitti kauden kolmella tappiolla, mutta on sen jälkeen nostanut tasoa. Pisteettömän alun jälkeen joukkue on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien kuusi ottelua ja voittanut niistä neljä. Valioliigan kahdessa viime pelissä irtosi ensin piste Chelsealta ja sen jälkeen viime viikonloppuna voitto Manchester Unitedista.

Brighton on voittanut vasta yhden ottelun. West Hamin tavoin se kaatoi Man Unitedin, mutta sen jälkeen tulokset etelärannikolla ovat olleet huonoja: kuudesta pelistä on tullut neljä tappiota ja kaksi tasapeliä.

Viasatin selostaja Mikko Innanen nosti ottelun alla esiin pari mielenkiintoista pointtia. Yksi niistä on maalinälkäisten hyökkääjien kohtaaminen. Kummaltakin löytyy kärjestä selvä tehomies.

Glenn Murray ja Marco Arnautovic ovat pelaajia, joiden takia peliä voi lähes pelkästään pitää mielenkiintoisena. Murray on alasarjojen syövereistä noussut kokenut hyökkääjä, joka ei ole tuttu välttämättä edes niille Suomen hulluimmille futisfaneille, Innanen sanoi.

– Arnautovic on puolestaan mielletty mielialapelaajaksi, kuten José Mourinhokin taisi sanoa Arnautovicin pelatessa Interissä. Hänkin (Arnautovic) on todistanut, että on kovan luokan kaveri ollessaan pelipäällä.

Molemmat ovat joukkueidensa parhaat maalintekijät. Murray, 35, on iskenyt Brightonin kahdeksasta maalista neljä. Sama saldo on 29-vuotiaalla Arnautovicilla.

Innanen nostaa esiin myös joukkueiden maalivahtien kohtaamisen. Niin Mathew Ryan kuin West Hamin virkaveli, Swanseasta joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt puolalainen Lukasz Fabianski eivät ole sarjan pisimpiä molareita, mutta kokonaisvaltaisesti erinomaisia pelipaikallaan.

Viime kaudella Brighton vei molemmat kohtaamiset nimiinsä yhteismaalein 6-1. Tuolloin Murray iski rysistä peräti kolme. Nähtäväksi jää, jatkuuko West Hamin nousujohteinen tulostaistelu ”Lokkien” kotistadionilla.

– Täällä odotetaan polvet innostuksesta tutisten! Innanen intoili perjantain ottelun alla.

Brighton-West Ham näkyy tänään, perjantaina, suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 21.50 alkaen. Mikko Innasen selostaman ottelun parhaat palat ovat katsottavissa Viafreessä.

Muista myös, että Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat avataan avoimeen katseluun viikonloppuna 5.-7.10. Kanavat aukeavat perjantaina 5.10. klo 16.00 ja sulkeutuvat maanantaina 8.10. klo 9.00. Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme kanavaa ja antenniverkon alueella Viasat Urheilu -kanava.