Tottenhamin maalipyssy Harry Kanesta tuli Gary Linekerin jälkeen vasta toinen englantilaispelaaja, joka kruunattiin MM-kisojen maalikuninkaaksi. Kane teki Venäjän MM-turnauksessa kuusi maalia, ja johdatti joukkueen kapteenina Englannin sen parhaaseen MM-sijoitukseen 28 vuoteen.

Vaikka Kane saakin tyytyä Spursissa varakapteenin rooliin Hugo Lloris’n takana, oli Englannin päävalmentaja Gareth Southgate erittäin vakuuttunut ykköshyökkääjänsä johtajan ominaisuuksista.

– Minusta Kane teki erinomaista työtä. Hän ei ole juurikaan kipparoinut seurajoukkuettaan, joten olin erittäin tyytyväinen ja otettu siitä, miten hän osoitti johtajuutta joukkueessamme koko turnauksen ajan, Southgate kehui Sky Sportsille.

[readmore from=Harry-Kane]

– Hänellä on koko ryhmän kunnioitus. Hänen suhtautumisensa siihen, mitä on mahdollista saavuttaa, näkyy hänen omassa pelissään ja välittyy siten muihinkin pelaajiin.

– Me tarvitsemme aina mentaliteettia haluta kehittyä koko ajan työn kautta. Kanella on sellaista asennetta yllin kyllin, Southgate jatkaa.