Englanti jatkoi lauantaina komeaa EM-karsintataivaltaan, kun se rökitti Wembleylla Bulgariaa peräti maalein 4-0. Tottenhamin Harry Kane viimeisteli ottelussa Englannin maaleista kolme. Vuonna 2015 A-maajoukkueessa debytoinut Kane on nyt tehnyt maajoukkueurallaan jo 25 maalia, ja on enää vain neljän maalin päässä Englannin maajoukkuehistorian maalitilaston TOP 10:stä.

Englannin maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate jakoi pelin jälkeen vuolaita kehuja hattutemppusankari Kanelle.

– Katselimme eilen, kuinka hän treenasi rankkareita noin 20 minuutin ajan. Kane antaa itselleen kaikki mahdollisuudet menestyä tuon harjoittelun avulla, Southgate totesi Sky Sportsin mukaan.

– Nuoret pelaajat, jotka voivat katsella Kanea, opiskella hänen alaisuudessaan ja seurata hänen ammattimaisuuttaan ja pelinsä hiomistaan, Kane on uskomaton esimerkki.

– Jos joskus voi olla penkillä rauhallinen, kun joukkue saa rankkarin, niin nyt. Aina on mahdollista, että loistavinkin rankkari torjutaan, mutta Kanella on näinä hetkinä joka tapauksessa ylivertainen mielenhallinta ja tekniikka, Southgate jatkoi.

Kanella oli nappiksensa pelissä jokaisessa maalissa. Hattutemppunsa lisäksi hän katkaisi Bulgarian syötön ja lähetti Raheem Sterlingille upean keskityksen maalille.

[readmore from=Kane-Harry]

– Kane raataa niin kovasti joukkueen eteen. Hän pudottautuu mielellään alaspäin tehdäkseen tilaa muille, ja jakaakseen syöttöjä. Kun hän saa maalipaikkansa, hän hallitsee mielensä, ja teknisesti hän on huippuluokan viimeistelijä.

– Palaan kuitenkin tosiasiaan tuntikausien harjoittelusta. Jos asiasta kysyy joukkueen muilta hyökkääjiltä, he voivat kertoa, kuinka suuri vaikutus Kanella on heihin ja heidän harjoitustottumuksiinsa.

– Joskus viimeistelyharjoituksia voidaan tehdä hieman puolivaloilla tai huonosti keskittyneenä, mutta Kane ottaa ne tosissaan joka kerta. Siten sen saa siirrettyä otteluihin, Southgate valottaa.