Valioliiga käynnistyi tiukassa manchesterilaiskomennossa, kun 5-0 -voitolla kautensa aloittanut City sai heti kantaansa Manchester Unitedin. United kaatoi sunnuntai-iltana Chelsean peräti maalein 4-0, ja sai ihanteellisen startin uuteen sesonkiin.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin toppari Harry Maguire, tuore puolustajien uuden ME-siirtosumman haltija. United hankki Maguiren siirtoikkunan viimeisinä päivinä Leicesteristä peräti 80 miljoonalla punnalla. Unitedin entinen valmentaja José Mourinho ei Maguiren kanssa töitä päässyt tekemään, mutta Englannin maajoukkuemiehen debyytti teki portugalilaiseen suuren vaikutuksen.

– Maguire todellakin ansaitsi palkintonsa, hän oli kova kuin kivi, Mourinho ylisti Sky Sportsilla.

Maguire suoritti ottelun kaikista pelaajista eniten katkoja, taklauksia ja blokkeja. Mourinhon mielestä hän voi muuttaa merkittävästi jopa koko Unitedin joukkueen pelaamista.

– Vaikka olisi miten vaarallinen hyökkäyksessä tahansa, itseluottamus voi ropista, jos aistii, että seuraava virhe on jo tulossa. Silloin ei pelaa niin hyvin. Jos tuntuu siltä, että joukkueessa on jotain, joka sallii pelata vapaammin, pelaa paljon paremmalla itseluottamuksella.

– Kuten olen aina sanonut, (Victor) Lindelöf voi olla todella hyvä pelaaja. Hän voi muodostaa Maguiren kanssa todella hyvän yhteistyön.

Unitedille osuivat ottelussa Marcus Rashford kahdesti sekä Anthony Martial ja Daniel James kerran. Mestarisuosikiksi Mourinho ei Unitedia hyvästä alusta huolimatta nosta.

– Chelsea-voitto oli uskomaton tulos. Pysyn silti kannassani: United ei voita mestaruutta, mutta heillä on mahdollisuuksia hyvään kauteen, Mourinho päätti.

Chelsean heikkoon iltaan Mourinho haki selitystä kokemattomasta kokoonpanosta ja repeilleestä puolustuksesta.

– Chelsean puolustus ei ollut tarpeeksi tiivis, eivätkä he menneet riittävän aggressiivisesti palloon, Mourinho lyttäsi.

– Minusta heillä oli mahdollisuus pelata tänään myös suuremman tieto-taidon kanssa. (Marcos) Alonso, (N’Golo) Kanté ja (Olivier) Giroud olivat penkillä. Vaikka Manchester United ei olekaan enää sama valtava United, joka pelotti kaikkia, on se silti yhä Manchester United. Kyseessä oli ensimmäinen kotipeli, kauden ensimmäinen peli, ja ihmiset olivat innoissaan. Chelsea olisi kaivannut vähän lisää kokemusta.