Ole Gunnar Solskjær on ylistänyt Manchester Unitedin tuoretta jättihankintaa Harry Maguirea valioliigakauden avausottelun alla.

Norjalaismanagerin mukaan Maguire, josta tuli hänen 80 miljoonan punnan siirtosummansa myötä maailman kallein puolustaja, oli koko kesän hänen ykköskohteensa puolustuksen vahvistamiseksi.

– Olen hyvin tyytyväinen että saimme Harryn koska hän tulee olemaan mahtava pelaaja tälle seuralle, Solskjær kertoi The Telegraphille.

– Hän oli alusta asti ykköskohteeni. Tein hyvin paljolti päätökseni kun pelasimme Leicesteriä vastaan [viime kaudella]. Päätin että jos hänen hankkiminen olisi mahdollista, meidän tulisi ainakin yrittää. Hän on hyvin rauhallinen pallon kanssa ja antaa joukkueelle uuden ulottuvuuden.

– Hän on jo näyttänyt miten hän voi vaikuttaa koko joukkueeseen. Harry on johtaja, tunnettu maajoukkuepelaaja, vaarallinen maalin edessä erittäin, erittäin hyvä puolustaja.

Kun Virgil van Dijk siirtyi tammikuussa 2018 Liverpooliin peräti 75 miljoonalla punnalla, hän vaikutti saman tien uuden joukkueensa tuloksiin. Solskjær ei kuitenkaan halua ottaa van Dijkia vertailun kohteeksi.

– En halua verrata meitä Liverpooliin tai Harrya van Dijkiin, mutta tiedän että Harry tulee vaikuttamaan joukkueeseen massiivisesti, kyllä.

Maguire tekee debyyttinsä todennäköisesti tänään sunnuntaina kun Manchester United isännöi Chelseaa kello 18:30 Suomen aikaa.