Arvokisojen kestosuosikki Englanti aloitti EM-kisaurakkansa sunnuntaina, kun se kaatoi avausottelussaan Kroatian Raheem Sterlingin osumalla 1-0-lukemin. Seuraavan kerran Englanti nähdään kentällä huomenna perjantaina, kun vastaan asettuu Skotlanti.

Englanti saa otteluun mieluisan vahvistuksen, kun Harry Maguire palaa kokoonpanoon. Seurajoukkuetasolla Manchester Unitedia edustava englantilaistoppari on ollut sivussa tositoimista toukokuun alusta lähtien nilkkavamman vuoksi.

Maguire uhkuu pelihaluja, mutta avauskokoonpanossa häntä ei tulla vielä Skotlantia vastaan näkemään. Todennäköisesti kuitenkin turnauksen myöhäisemmässä vaiheessa – ehkä jo alkulohkon päätösottelussa Tshekkiä vastaan.

Maguire uskoo, että Englanti voi mennä turnauksessa jopa päätyyn asti. Hänen mukaansa joukkue on nyt kovempi kuin mitä se oli vuoden 2018 MM-kisoissa, jolloin se eteni MM-välieriin asti.

– Pelaajaryhmämme on nyt kovempi [kuin 2018 MM-kisoissa]. Ryhmä on todella jännittävä. Siinä on paljon lahjakkuutta, paljon taitoa ja paljon kokemusta, Maguire kertoi.

– Saimme kokemusta MM-kisoista ja jos pääsemme pudotuspeleihin, voimme käyttää tätä kokemusta hyödyksi. Meidän on varmistettava, että olemme valmiita.

– En sano, etteikö kukaan [muu joukkue] olisi niin hyvä kuin me olemme, mutta meidän on huolehdittava vain itsestämme. Keskitymme kuitenkin nyt ainoastaan kahteen jäljellä olevaan alkulohkon otteluun. Emme ajattele asioita sen pidemmälle.

Englannin ja Skotlannin välinen ottelu potkaistaan perjantaina käyntiin kello 22:00. Alkulohkon viimeisen ottelunsa Englanti pelaa ensi viikon tiistaina.