Gareth Southgate vaatii Jack Grealishilta näyttöjä Valioliigassa ennen kutsua Englannin maajoukkueeseen. Aston Villan kapteeni ei mahtunut mukaan taaskaan ensimmäiseen EM-karsintaryhmään.

Grealish on ollut Englannin Mestaruussarjassa kuudentena majailevan Villan tärkein pelaaja ja tehnyt tällä kaudella neljä maalia. Maalisyöttöjä on kertynyt viisi kappaletta.

23-vuotias Grealish vaihtoi vuonna 2015 edustusoikeutensa Irlannista Englantiin. Keskikenttäpelaajaa nuoremmat Declan Rice, 20, ja 18-vuotias Callum Hudson-Odoi ovat saaneet jo ennen häntä edustusdebyyttinsä.

Kakkostason sarjaporras ei ole kuitenkaan manageri Southgatelle riittävä mittari.

– Mestaruussarjassa näkee joitakin pelin puolia, mutta ei kaikkia. Ei samoja fyysisiä tai taktisia puolia. Valioliigassa se on eri tasolla. Kyse on pelin nopeudesta, Englannin manageri perusteli lehdistölle.

– Jack työskenteli kanssamme lyhyesti U21-joukkueessa. Vaikkakin näemme laadun, sitä on vaikea verrata, kun vastustaja on eri tasoa. On vaikea tietää, miltä se näyttäisi tasoa korkeammalla.

– Hän on pelaaja, jonka me kaikki tiedämme. Hän on pelaaja, jota tarkkailemme. Emme kuitenkaan näe sitä viimeistä palasta, jolla kutsuisimme hänet. Mutta entisenä Villan miehenä toivon, ettei siinä mene liian pitkään, että näemme sen.

Lähde: Reuters