Tottenhamin maailpyssy Harry Kane on valittu Englannin kapteeniksi MM-kisoissa. Hyökkääjä kantaa nauhaa ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa.

Valmentaja Gareth Southgate vahvisti Sky Sportsin mukaan Kanen kapteenikseen maanantain tapaamisessa. Liverpool-kippari Jordan Henderson ja Spursin Eric Dier ovat olleet Southgaten alaisuudessa aiemmin roolissa.

– Harrylla on siihen ihmisenä kyvyt. Hän on ammattilainen ja kapteenille tärkeää on tarjoilla hyvä esitys päivittäin. On myös hyvä viesti joukkueelle ottaa kapteeniksi joku, joka on ehkä yksi maailman parhaista, Southgate perusteli.

– Tunnen hänen näyttäneen 18 kuukauden aikana halunsa tuoda intohimonsa mukaan joukkueen ilmapiiriin. Hän tietää myös, miten tärkeää on ottaa muut huomioon.

Kane takoi tällä kaudella 30 maalia Valioliigassa. Maalikuninkuuden hyökkääjä kuitenkin menetti Liverpoolin Mohamed Salah’lle.

Englanti pelaa MM-kisoissa G-lohkossa yhdessä Tunisian, Belgian ja Panaman kanssa. Kane oli joukkueen mukana myös kahden vuoden takaisessa EM-turnauksessa.