Englannin MM-joukkue sai tiukan turvallisuusluennon – majoittuu historiantunneilta tutulla alueella

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Englannin MM-joukkue, ja vahva jalkapalloliitto FA:n delegaatio on Venäjälle saavuttuaan saanut tarkat ohjeet turvallisuudesta, varsinkin tietoturvan osalta.

Joukkueen majapaikaksi mainitaan brittilähteissä Pietarin laidalla sijaitseva Repinon alue. Se tunnetaan myös suomenkielisellä nimellä Kuokkala, joka kuului ennen toista maailmansotaa Terijoen kuntaan.

Englannin hallituksen viestintäosasto ohjeisti matkaseuruetta tarkasti varsinkin tietoturva-asioista. FA:n henkilöstö ei esimerkiksi voi käyttää kisojen aikana omia puhelimiaan, toisin kuin pelaajat. Toimenpiteillä pyritään suojautumaan hakkerointia vastaan. National Cyber Security Centren johtaja Ciaran Martin luonnehtii Venäjää Englannin ”kykenevimmäksi vihamieliseksi vastapariksi kyberavaruudessa”, viitaten korkeaan osaamiseen tietoturvaan ja sen murtamiseen liittyvissä asioissa.

NCSC:n on myös kehottanut pelaajia välttämään verkkopankkien käyttöä, ja ylipäänsä rajoittamaan käyttämisensä tietoliikennevälineitten määrää kisojen aikana. Keskus katsoo tietoturvariskin olevan myös niin korkea, että se kehottaa kisoihin osallistujia peittämään tietokoneittensa kamerat teipillä.

Turvallisuusohjeissa muistutetaan pelaajia myös siitä, ettei heidän pidä olettaa yksityisyytensä olevan suojattua esimerkiksi hotellihuoneissa. Myös niiden tallelokeroiden suhteen kehotetaan käyttämään harkintaa.

Lähde: The Guardian

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!