Vuoden 2014 MM-kisoissa suuren yleisön tietoisuuteen noussut James Rodríguez siirtyi onnistuneen turnauksen jälkeen 75 miljoonalla eurolla Real Madridiin. Ura Santiago Bernabéulla ei kuitenkaan ole mennyt suunnitelmien mukaan. Tällä hetkellä Kolumbian maajoukkuepelaaja on seurassa hyvin pienellä vastuulla.

Jamesin sopimus Espanjassa päättyy kesällä 2021, joten siirto muualle on erittäin todennäköistä tulevana kesänä. Madridilaislehti Marcan mukaan todennäköisin osoite on Englannin Valioliiga, sillä kiinnostuneena ovat kolme seuraa: Arsenal, Everton ja Wolverhampton.

Arsenalin etuna on se, että se on seuroista monilla mittareilla mitattuna suurin. Evertonissa hän pääsisi tutun valmentajan Carlo Ancelottin alaisuuteen, joka on valmentanut häntä sekä Madridissa että Bayern Münchenissä. Wolvesilla on puolestaan käynnissä mielenkiintoinen projekti. Paljon kertoo se, että Nuno Espirito Santon joukkue on tällä hetkellä Valioliigassa kolmikosta korkeimmalla eli kuudennella sijalla.

Tällä kaudella James on pelannut Real Madridin paidassa vain seitsemässä ottelussa, joissa hän on tehnyt yhden maalin ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön.