José Mourinho löysi muutaman syyn sille, miksi Manchester United putosi Liigacupista eilen illalla Mestaruussarjassa pelaavan Derbyn käsittelyssä. United hävisi ottelun rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-3.

Maalintekoyritykset kirjattiin Derbyn hyväksi 16-14 ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset 6-4. Mourinho näki asian niin, että Unitedin olisi pitänyt tappaa peli kun tilaisuus tuli.

– Emme tehneet maalia, kun saimme tilaisuuden. Tilaisuus kyllä tuli ensimmäisellä puoliajalla, Mourinho sanoi Sky Sportsille.

– Meillä oli hyviä paikkoja pelin tappamiseen. Emme käyttäneet niitä ja puoliajalla toistin samat sanat kuin edellisessä ottelussa. Sanoin pelaajille, että vastustajan pukuhuone on täynnä toivoa, koska tulos on auki ja koska he pelaavat aika hyvin.

– Reagoimme taas vasta vastustajan tasoituksen jälkeen, mistä en pidä. Haluan meidän olevan proaktiivisia, mutta rupesimme pelaamaan vasta kun vastustaja tasoitti. Ja sitten punainen kortti vaikeutti urakkaamme.

– Alivoimalla reaktiomme huokui ylpeyttä. Se oli reaktio joukkueelta, joka ei halunnut hävitä.

[readmore from=Manchester-United]

Marouane Fellaini tasoitti ottelun lisäajan viidennellä minuutilla, mutta lopulta Derby kuitenkin kaatoi Mourinhon ryhmän. Ratkaisevassa rangaistuspotkussa epäonnistui Phil Jones.

– Rankkareilla jonkun on aina epäonnistuttava. Kun näin, että kilpailu menee kuudennelle ja seitsemännelle kierrokselle, tajusin että olemme pulassa Jonesin ja Ericin [Bailly] kanssa. Tajusin, että olisimme silloin pulassa.