Valioliigakauden 13. kierros käynnistyy lauantaina. Silloin luvassa on peräti kahdeksan ottelun päivä. Kierros pelataan loppuun sunnuntaina ja maanantaina, kun luvassa on molempinä päivinä yhdet kamppailut.

Nostimme tulevalta kierrokselta esiin kaksi ottelua, joista jalkapallon ystävien on syytä olla innoissaan.

Mourinho debytoi Tottenhamin luotsina

Viikon kenties suurin jalkapallouutinen on ollut José Mourinhon paluu Valioliigaan. Portugalilaismanageri nimitettiin keskiviikkona Tottenhamin manageriksi Mauricio Pochettinon saatua potkut tiistai-iltana.

Lue lisää aiheesta täältä.

Mourinho ehti olla sivussa valioliigakentiltä vajaan vuoden. Kolmesti Valioliigan mestaruuden Chelseassa valmentajana voittanut konkari sai potkut Manchester Unitedista viime joulukuussa.

Tottenhamissa Mourinho on suuren haasteen edessä, sillä pohjoislontoolaisjoukkue on Valioliigan sarjataulukossa heikon alun jälkeen vasta 14:s. Seurajohto otti tietoisen riskin palkatessaan suorasanaisen ja puolustuspeliin nojaavan Mourinhon uudeksi päävalmentajaksi. Spursissa kuitenkin toivotaan 56-vuotiaan tekevän tasaista tulosta, jonka avulla seura voisi taas nousta kukoistukseen.

Muu kuin voitto Mourinhon lauantain debyytissä olisi pettymys, sillä Spurs vierailee seitsemässä viime pelissä ilman voittoa jääneen West Hamin luona. Ottelun merkitys on Spursille muutenkin valtava, sillä paikallisvastustaja on vain pisteen päässä.

City ja Chelsea kohtaavat kärkitaistossa

Lauantai huipentuu illan kärkipään kamppailulla, jossa hallitseva mestari Manchester City isännöi pisteen edellä kolmantena olevaa Chelseaa.

Cityllä lienee paljon hampaankolossa, sillä se hävisi juuri ennen maaottelutauko elintärkeän ottelun sarjajohtaja Liverpoolille. Bernardo Silvan toisen jakson 1-3-kavennus oli vain laiha lohtu Pep Guardiolan miehistölle, joka on jo yhdeksän pistettä Poolia jäljessä.

Brittilegenda Frank Lampardin manageroima Chelsea on hävinnyt kauden aikana vain kaksi peliä, Man Unitedille ja Liverpoolille, ja on tasapisteissä sarjakakkosen Leicester Cityn kanssa. Viime pelissäkin Crystal Palacea vastaan osunut Tammy Abraham on ollut mies paikallaan ja viimeistellyt jo huimat 10 maalia sarjassa. Abrahamin edellä maalipörssissä on ainoastaan Leicesterin konkarikärki Jamie Vardy, joka on osunut kerran enemmän.

City joutuu pärjäämään lauantai-iltana ilman keskikentän luotettavaa portugalilaistähteään Bernardo Silvaa, joka on pelikiellossa. Englannin jalkapalloliitto FA antoi Silvalle yhden ottelun pelikiellon ja 50 000 punnan sakot rasistiseksi tulkitun somekuvan julkaisemisesta.

Lue lisää aiheesta täältä.

Valioliigan 13. kierros

Lauantai

Klo 14.30
West Ham-Tottenham

Klo 17
Arsenal-Southampton
Bournemouth-Wolverhampton
Brighton-Leicester
Crystal Palace-Liverpool
Everton-Norwich
Watford-Burnley

Klo 19.30
Manchester City-Chelsea

Sunnuntai

Klo 18.30
Sheffield United-Manchester United

Maanantai

Klo 22
Aston Villa-Newcastle