Liverpool on vähemmän yllättäen yksi seuroista, joka on melko vahvasti keskeytyksissä olleen valioliigakauden loppuun pelaamisen kannalla. Merseysiden punaisella puolella odotetaan 30 vuoden jälkeen mestaruuspystin nostoa.

Manageri Jürgen Klopp on pitänyt tavaramerkinomaiset maalailunsa koronapandemian riehuessa melko minimissä, mutta filosofiaa irtoaa jälleen, kun puhutaan pelaamisesta ilman yleisöä.

– Me kaikki aloimme joskus pelata jalkapalloa ilman kannattajia, rakkaudesta lajiin, emme stadionin ilmapiirin takia.

Saksalaisen sanainen arkku aukesi BBC:lle. Omiensa valmiuteen hän uskoo vahvasti.

– Katsokaas, jalkapallossa tilanne on se, että pelaamme toista joukkuetta vastaan. Ei meidän tarvitse aina olla parhaimmillamme. Meidän on oltava parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja sama koskee kulloistakin vastustajaamme. Milloin ikinä sitten aloitammekin taas, kaikilla on sama tilanne.

Manageri täsmentää puheitaan tilanteesta, jossa yleisöllä ei ole mahdollisuutta seurata otteluita paikan päällä.

– Olemme tietenkin tottuneita siihen (että yleisö on paikalla), ja tiedämme että vasta silloin kyse on todellisesta jalkapallosta. Vaikka siihen ei nyt ole mahdollisuutta, ei se silti tarkoita, etteikö kyse olisi ihmeellisestä pelistä. Toivon todella, että asiat lähtevät Saksassa käyntiin niin, että voimme pian seurata perässä.