Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että pelaajien hyvinvointi ei kiinnosta Valioliigan otteluohjelman suunnittelijoita lainkaan.

Koronaviruspandemia pakotti tiivistämään kuluvan kauden tiiviimpään pakettiin, vaikka pelejä on pitkälti sama määrä kuin ennenkin.

Monet joukkueet pelaavat maajoukkuetaukoja lukuun ottamatta 3-4 päivän välein pitkiäkin jaksoja. Rasitus on jo nyt näkynyt kasvaneissa loukkaantumismäärissä.

Kloppin mielestä tilannetta voisi helpottaa yksinkertaisilla muutoksilla. Hän ei esimerkiksi ymmärrä, miten on mahdollista, että keskiviikkoiltana Euroopassa pelaavalle joukkueelle merkataan Valioliiga-peli lauantain alkuun.

Näin kävi viime viikolla Manchester Citylle, joka pelasi keskiviikkona kello 20.00 (paikallista aikaa) Mestarien liigassa Portoa vastaan ja lauantaina kello 12.30 Valioliigassa West Hamia vastaan.

– Uskon kaikkien olevan samaa mieltä siitä, että jos joukkue on pelannut tiistai-iltana, se voi pelata lauantaina kello 12.30, mutta Valioliiga ei jostain syystä ikinä ymmärrä sitä, kommentoi Klopp BT Sportille.

– Esimerkiksi viime lauantaina Man Cityn oli pelattava se (12.30) ottelu. En voi uskoa sitä. Me emme tietenkään ole ystäviä. Me pelaamme ja taistelemme toisiamme vastaan, mutta miten se on mahdollista?

– Ehkä minä olen liian tyhmä vastatakseni. Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters ja kaikki muut ovat sanoneet: ”Älkää nyt, näin se vain menee”. Heitä ei vain kiinnosta. En ymmärrä, miksi ei.