Boltonin monivuotinen ykkösmaalivahti Jussi Jääskeläinen muisteli kuuluisaa
tuplarankkaritorjuntaansa taannoisessa Suplan Huucast-podcastissa.

Jääskeläinen torjui kaksi Blackburnin rangaistuspotkua samassa pelissä, aivan ottelun loppuhetkillä, kaudella 2006-07. Torjunnat takasivat kolme pistettä Boltonille.

– Oli paikallismatsi, molemmat rankkarit olivat viimeisen viiden minuutin aikana, ihan peräjälkeen. Oltiin siinä vaiheessa hätää kärsimässä, mutta se kääntyi 1-0-voitoksi meille, Jääskeläinen kertoi.

Sekä Benny McCarthy että Jason Roberts olivat voimattomia Jääskeläisen edessä. Kumpikin laukoi pallon kohti samaa kulmaa. Huucastissa selvisi, mikä oli Jääskeläisen aavistamisen takana.

– Olin päättänyt, että en katso ennen tuota peliä mitään videoita. Päätettiin vaan, mihin aavistaa. Se onnistui sillä kertaa, Jääskeläinen sanoi.

– Meillä oli sellainen juttu maalivahtivalmentajan kanssa, että hän nosti käden pystyyn, kumpaan suuntaan heittäydyn. Laittoi molemmat samaan suuntaan.

Tuplarankkaritorjunta on ehkä se asia, josta Jääskeläinen muistetaan parhaiten vielä tänä päivänä Bolton-fanien keskuudessa. Ykköstorjunnakseen Jääskeläinen itse ei sitä nosta.

– Vaikea sanoa, mikä olisi paras torjunta… Jos yksi pitää mainita, olisiko ollut toiselta Bolton-kaudeltani. Oli peli Middlesbrough’ta vastaan kotona. Meidän piti voittaa se ottelu, jotta säilymme Valioliigassa. Ensimmäisellä jaksolla oli vapari, jonka Juninho ampui ja torjuin sen.

– Se auttoi meidät voittoon ja säilymiseen Valioliigassa. Kun faneja näkee, he muistavat tuollaisia asioita, Hienoa, että puhutaan positiivisesti.

Viasat jalkapallo ja Viaplay näyttävät Valioliigan retro-otteluita tulevana viikonloppuna. Kanavilla esiintyvät edukseen Jääskeläisen lisäksi Sami Hyypiä, Jari Litmanen, Aki Riihilahti, Joonas Kolkka ja Teemu Tainio silloisten seurajoukkueittensa väreissä.