Englannin Valioliigassa palataan kolmen kuukauden tauon jälkeen kentille, kun kausi käynnistyy uudelleen koronatauon jälkeen kahdella ottelulla keskiviikkona. Vaihtoehto, jonka mukaan kausi oltaisiin mitätöity, oli pitkään esillä julkisuudessa, mutta Viaplayn asiantuntija Keith Armstrongin mukaan se ei ollut koskaan käytännössä mahdollista.

”Keke” kertoo näkemyksistään Suplan Week of Football -podcastissa.

– Tämäntyyppistä tilannetta ei olla koettu koskaan aikaisemmin, mutta käytännössä ei ollut koskaan mahdollista, että kautta peruttaisiin. Kysymys oli 762 miljoonasta punnasta, jonka seurat olisivat joutuneet palauttamaan tv-yhtiöille, joilla oli lähetysoikeudet. Veikkaan, että seuroilla ei ollut sitä rahaa, koska pelaajien ja managerien palkat ovat niin korkeita. Jonkin verran kuulemma joudutaan maksamaan, mutta ei noin isoa summaa, Armstrong sanoo.

Saksan esimerkki toimi Armstrongin mukaan rohkaisevana merkkinä.

– Minulla oli koko ajan sellainen fiilis, että jossain vaiheessa pelit alkavat. Heti, kun Bundesliiga alkoi, niin olin 100-prosenttisen varma, että Valioliiga alkaa. Onneksi kriisi on tapahtunut, kun pelejä on näin vähän jäljellä. Jos tämä olisi tapahtunut aiemmin, niin sitten olisi voinut tulla ongelmia. Kun on vain yhdeksän peliä jäljellä, niin saadaan ne pelattua muutamassa viikossa. Tittelit saadaan ratkaistua urheilullisesti, hän sanoo.

Viaplay näyttää kaikki jäljellä olevat 92 valioliigaottelua. Kausi alkaa uudelleen otteluilla Aston Villa-Sheffield United ja Manchester City-Arsenal keskiviikkoiltana. Studiolähetys käynnistyy V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 19.30.

Week of Football -podcast on kuunneltavissa Suplassa.