Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Kevin de Bruyne uskoo, että Citizensin katsotaan epäonnistuneen, jos joukkue ei voita tällä kaudella Mestarien liigaa.

City voitti viime kaudella jokaisen mahdollisen mestaruuden Englannin kentillä, ja viime vuosikymmenellä seura kahmi kaikkiaan kymmenen pokaalia, mutta Mestarien liigassa menestyminen on osoittautunut sille suureksi haasteeksi.

Manchester Cityn paras suoritus Mestarien liigassa nähtiin kaudella 2015-16, jolloin se ylsi välierävaiheeseen. Tuolloin se kärsi tappion tulevalle mestarille Real Madridille yhteismaalein 0-1.

Real Madrid odottaa Cityä myös keskiviikkona kilpailun neljännesvälierien avausosassa.

Belgian maajoukkuetähti de Bruyne, 28, tietää, että 13 kertaa Mestarien liigan voittanut madridilaisjoukkue on valtava haaste Citylle myös tänä vuonna.

– Tietysti nyt puhutaan Madridista. He ovat voittaneet Mestarien liigan useammin kuin mikään muu seura. Mutta uskon, että menemme sinne ja yritämme pelataa omaa, hyökkäävää jalkapalloamme, kuten aina teemme. Yritämme painostaa heitä, pelata hyvän ottelun, ja jos mahdollista, myös voittaa, kommentoi de Bruyne Goalin mukaan.

Keskiviikon neljännesvälieräpelin jälkeen City kohtaa sunnuntaina liigacupin loppuottelussa Aston Villan Wembleyllä. De Bruyne arvelee, että menestys kotimaan kentillä ei muuta kriitikoiden mielipiteitä Cityn kaudesta.

– Jos me emme voita Mestarien liigaa, kaikki sanovat, että olemme epäonnistuneet, kuten viitenä edellisenä vuonna. Se on kilpailu, jota emme ole vielä voittaneet. Me haluamme aina voittaa jokaisen kilpailun, mutta toisinaan joku toinen joukkue on parempi tai pelaa hyvin, kuten Liverpool tällä kaudella.

Manchester Cityn tiistain harjoituksissa riitti hymyileviä naamoja. Kuva: Getty Images

– Niin se vain on ja se on myönnettävä.

Myös de Bruynen joukkuekaveri ja keskikentän kollega İlkay Gündoğan uskoo, että Mestarien liigan voittaminen säilyisi ihmisten mielissä pidempään kuin pokaalit Englannissa.

– Mestarien liiga on todennäköisesti koko tämän lajin arvostetuin kilpailu. Vaikka olisimme kuinka hyvä joukkue, niin silti jäisi tunne, että jotain puuttuu, jos emme voita sitä.

– Yritämme tietysti parhaamme, mutta me emme voita sitä puhumalla siitä. Se on saavutettava.

– Mutta olen varma, että meillä on hyvä mahdollisuus päästä Mestarien liigan loppuotteluun.

Näillä näkymin Manchester City ei pelaa kahdella seuraavalla kaudella Mestarien liigassa ollenkaan, koska Euroopan jalkapalloliitto Uefa langetti sille kahden vuoden kilpailukiellon kilpailuihinsa taloudellisen reilun pelin sääntörikkomuksiin vedoten. City on kuitenkin ilmoittanut, että se aikoo taistella rangaistusta vastaan urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa.