Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina ja sunnuntaina.

Liverpool-Arsenal

Anfieldilla on kovat panokset. Liverpool kiitää kuuden pisteen erolla Valioliigan kärjessä. Arsenal on taas hieman kompuroinut ja valahtanut viidenneksi.

Anfieldilla nähdään taktinen taisto. Liverpool on kehittynyt. Joukkue syöttää innolla kohti vastustajan selustaa ja linjojen välejä. Liverpool yrittää päästä taskuihin, sisemmälle laitakaistalle. Manageri Jürgen Klopp on peluuttanut suojattejaan muodolla 4–2–3–1, jossa Mohamed Salah on piikissä, Sadio Mané ja Roberto Firmino liikkuvat egyptiläisen alapuolella. Tämä on toiminut, sillä Salah merkataan tarkasti.

Vieraiden päävalmentaja Unai Emery osaa luoda vastustajan ominaisuuksiin sopivia pelisuunnitelmia – ja säätää ottelun aikana. Emery saa pohtia tarkkaan, voiko Arsenal antaa Liverpoolille korkeaa painetta ja jättää tilaa selustaan.

On myös mielenkiintoista nähdä, pääseekö viime kierroksella Brightonissa kesken kamppailun vaihtoon joutunut Mesut Özil tällä kertaa Tykkimiesten avauskokoonpanoon.

Arsenal kärsii alakerran poissaoloista. Héctor Bellerin, Rob Holding ja Nacho Monreal huilaavat varmasti. Laurent Koscielny ja Shkodran Mustafi saattavat palata pohjoislontoolaisten vahvuuteen.

Isäntien Joe Gomez, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain ja Dominic Solanke huilaavat varmasti.

Southampton-Manchester City

Manchester City on hävinnyt kaksi kertaa peräkkäin ja kolme kertaa neljässä viime pelissään. Tämä on Taivaansinille jo pieni kriisi.

City on tippunut Valioliigan kolmanneksi. Manageri Pep Guardiola on kaivannut petrausta joukkueen ”dynamiikkaan”. Hänellä on syytä huoleen. Viime kauden ylivoimainen mestari on luistanut periaatteistaan. City on tunnettu vastustajan verkkoon saakka etenevistä syöttöyhdistelmistään, mutta sortui esimerkiksi viikolla Leicester-tappiossaan summittaisiin keskityksiin.

Tämä johtuu osittain siitä, että vastustajat oppivat pysäyttämään joukkueen yhä paremmin. Pyhimysten Ralph Hasenhüttl kiinnittänee huomion siihen, että City ei pääse keskustaan ja sisemmille laitakaistoille, vaan ajautuu sivurajan tuntumaan.

Hiljattain vastuun ottanut itävaltalainen on saanut alkukauden nukkuneeseen porukkaan eloa, mutta koki torstaina kovia, kun West Ham voitti luvuin 2–1, vaikka Southampton livahti johtoon.

Isäntien laitapuolustajat Cédric Soares ja Ryan Bertrand saattavat palata sunnuntaina kokoonpanoon. Vieraiden polvivaivainen Benjamin Mendy ja kolmen ottelun pelikiellon saanut Fabian Delph puuttuvat varmasti.

Manchester United-Bournemouth

Ole Gunnar Solskjaer on aloittanut Manchester Unitedin tilapäisenä managerina kahdella voitolla. Solskjaer venyttää putkeaan, jos Bournemouth ei petraa roimasti. Tottenham antoi viikolla Kirsikoille kyytiä luvuin 5–0. Manageri Eddie Howe näki, että Bournemouth koki turhankin kovia Wembleyllä. Tottenham osui luotsin mukaan ”jokaisella laukauksella”.

Solskjaer on saamassa kaivattuja paluumuuttajia. Hän väläytti, että Romelu Lukaku, Anthony Martial ja Alexis Sánchez saattavat palata sunnuntaina. Toppari Chris Smalling puuttuu sen sijaan varmasti.

United ei yltänyt parhaimpaansa, vaikka Huddersfield kaatui viikolla luvuin 3–1. Maalivahti David de Gea sai venyä, jotta voitto irtosi. Bournemouth osaa prässätä yhtenäisesti ja pitää riittävästi palloakin. Solskjaer saakin varautua tuoreen pestinsä suurimpaan haasteeseen – vaikka United jyllää eteläenglantilaisia huomattavasti laadukkaammalla pelaajaporukalla.

Vieraiden iskukykyyn vaikuttaa se, että tärkeät Adam Smith, Lewis Cook, Simon Francis ja Dan Gosling puuttuvat vahvuudesta.

 

Lauantai:

17:00
Brighton & Hove Albion-Everton
Fulham-Huddersfield Town
Leicester City-Cardiff City
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers (Viasat)
Watford-Newcastle United

19:30
Liverpool-Arsenal (Viasat)

Sunnuntai:

14:00
Crystal Palace-Chelsea (Viasat)

16:15
Burnley-West Ham United
Southampton-Manchester City (Viasat)

18:30
Manchester United-AFC Bournemouth (Viasat)