Liverpoolissa legendan asemaan noussut toppari Sami Hyypiä pitää Valioliigan viidennen kierroksen kärkiottelua Liverpoolille todellisena testinä. Puhtaan pelin Liverpool matkustaa Lontooseen Tottenhamin vieraaksi.

– Lähtökohdat huippuottelulle ovat olemassa. Kumpikin lauantain varhaisottelun joukkueista tykkää hyökätä ja peli perustuu siihen. Lauantaina ei jarrutella – enkä ihmettelisi, jos maaleja tulisi paljon, Hyypiä arvioi Valioliiga.comille.

– Mielestäni tämä peli on Liverpoolille toistaiseksi kauden isoin testi. Tottenham kotonaan on yksi koko kauden pahimmista peleistä.

Hyypiä povasi jo ennen kauden alkua, että Liverpool tulee olemaan Cityn kovin haastaja mestaruustaistelussa. Mieli ei ole muuttunut neljän ottelukierroksen jälkeen.

– Liverpoolin peli on ollut jopa parempaa ja valmiimpaa kuin odotin. Hankinnat ovat osoittautuneet hyviksi. Maaleja on tullut tutusti, jo yhdeksän tässä vaiheessa. Mutta vielä tärkeämpi pointti on siinä, että omiin on mennyt vasta yksi maali, Hyypiä laskee.

– Ja siinä on todella iso ero vaikkapa viime syksyyn. Puolustus on jatkanut siitä, mihin keväällä jäi. Pitää mennä jonkin verran ajassa taaksepäin, että Liverpoolin puolustus oli liigan pitävin.

Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa näkyvä huippuottelu ratkeaa Hyypiän mielestä juuri Liverpoolin puolustamiseen.

– Tottenham hyökkää vahvasti ja monipuolisesti. Kuten totesin, tämä ottelu on Liverpoolille kauden ensimmäinen varsinainen testi ja sitä se on nimenomaan Redsin puolustukselle.

– Jos Tottenhamin pystyy pitämään nollilla tai edes yhdessä maalissa heidän kotonaan, kokonaisuus näyttää hyvältä.

Ottelu Tottenhamin ja Liverpoolin välillä alkaa lauantaina 14.30. Ottelun näyttää suorana Viasat ja Viaplay.