Liverpool voitti lauantaina Crystal Palacen Valioliigassa 4-3. Ottelu pelattiin Anfieldilla.

Liverpool FC

@LFC
➡️ Milner, Matip & Keita
⬅️ Trent, Gini & Shaqiri

🔴 Three changes for the Reds. Our line-up to face @CPFC...

Crystal Palace F.C.

@CPFC
📋 Here's the #CPFC 🦅 line-up for today's game against @LFC!

#LIVCRY

Kotijoukkue otti odotetusti alusta alkaen pallonhallinnan itselleen ja takoi hyökkäyksiä Palacen päätyyn. Ensimmäinen tekopaikka siunaantui Liverpoolin topparille Joël Matipille, joka pääsi nokikkain konkarivahti Julian Speronin kanssa, mutta argentiinalaistorjuja selvitti tilanteen.

39 – Julian Speroni (39y 246d) will be the oldest player to make a @premierleague appearance this term, and the oldest to appear in the competition since Shay Given (40y 151d) vs Crystal Palace in September 2016. Seasoned. #LIVCRY

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen vuorossa oli hieman sekavampi vaihe, jonka aikana nähtiin kosolti pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Saumoja maalintekoon ei juurikaan syntynyt.

Crystal Palace otti käytännössä puoli tuntia putkeen hyökkäyksiä vastaan, kunnes se sai itse luotua yhden kunnollisen. Wilfried Zaha syötti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi pelivälineen takaviistoon Andros Townsendille, joka tykitti vastapallosta maanuoliaisen sisään. 0-1.

Liverpool johti tauolle lähdettäessä maalintekoyrityksiä 10-2, mutta se tärkein tilasto eli tehdyt maalit olivat Crystal Palacen hyväksi 1-0.

Toinen jakso ehti vanhentua juuri ja juuri minuutin, kunnes Liverpool tuli tasoihin. Virgil van Dijkin kuti kimposi James McArthurista Palacen linjan taakse Mohamed Salahille, joka jatkoi pallon verkkoon. 1-1.

Hetkeä myöhemmin Liverpool oli jo kääntänyt tilanteen hyväkseen. Roberto Firminon laukaus otti kimmokeen Palacen puolustajasta, mutta jatkoi matkaansa maaliin. 2-1.

Liverpool menetti kuitenkin johtonsa yhtä nopeasti kuin se oli sen hankkinutkin. Palacen tasoitukseen vaadittiin joukkueen ensimmäinen kulmapotku ja James Tonkinsin pusku, jolla toppari iski kauden ensimmäisen maalinsa Valioliigassa. 2-2.

Vaan eipä Palacekaan onnistunut pitämään maaliaan puhtaana kovin pitkään. Varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä, kun Fabinho lähetti mainion syötön James Milnerille vieraiden rangaistusalueelle. Milner jatkoi keskityksen maalin edustalle, missä Palace-vahti Speronin haparoi pallon kanssa ja Salah hyödynsi tilanteen heti. 3-2.

50 - Mo Salah has scored his 50th Premier League goal in his 72nd appearance in the competition - only Andy Cole (65), Alan Shearer (66) and Ruud van Nistelrooy (68) have reached the milestone in fewer appearances. Landmark. #LIVCRY

Liverpool joutui pelaamaan viimeiset minuutit pelaajan vajaalla. Milner liukui Zahaa sukille ja sai illan toisen keltaisen korttinsa.

Miesvajekaan ei hidastanut Liverpoolin tahtia. Andrew Robertson pelasi vasemmalta laidalta Sadio Manén karkumatkalle. Senegalilaishyökkääjä kirmasi vieraiden rangaistusalueelle ja ujutti pallon takakulmaan. 4-2.

Max Meyer onnistui vielä kaventamaan, mutta maali jäi laihaksi lohduksi Palacelle, joka hukkasi saumansa sekä voittoon että tasapeliin. 4-3.