Liverpool voitti keskiviikkoiltana Ajaxin 1-0-lukemin Amsterdam Arenalla.

Ajax vastasi viihdyttävän Mestarien liiga -kamppailun paremmista maalipaikoista, mutta vierasjoukkueen tolpat ja topparin tontilla loistaneen Fabinhon ilmiömäinen pelastus kantoivat Liverpoolin niukkaan voittoon.

Liverpool FC

@LFC
YES, REDS! 🔴

We start our @ChampionsLeague campaign with a win 👊 #UCL

Ottelu alkoi hyvin tasaisesti. Kumpikin joukkue pääsi nauttimaan pallonhallinnasta vastustajan kenttäpuolella, mutta laukaukset jäivät vähiin.

Vartin pelin kohdalla paljon parjattu Adrian oli sortua karmaisevaan virheeseen Liverpoolin maalilla. Espanjalaisvahti potkaisi pallon vastaan juossutta Dusan Tadicia päin, mutta vieraiden onneksi peliväline ei kimmonnut verkon perukoille.

Hetkeä myöhemmin Adrian vastasi ottelun ensimmäisestä torjunnasta, kun hän nappasi Lisandro Martinezin puskun käsiinsä. 20 minuutin kohdalla Ryan Gravenberch kävi lähellä ottelun avausmaalia rangaistusalueen reunalta, mutta 18-vuotiaan keskikenttäpelaajan matala laukaus meni hieman ohi kohteen.

Liverpool heräsi otteluun paremmin noin 30 minuutin pelin jälkeen. Nopeat vastahyökkäykset tuottivat päänvaivaa Ajaxin puolustajille, mutta viimeiset ratkaisut kotijoukkueen alueella jäivät kerta toisensa jälkeen heikoiksi.

Ottelun 33. minuutilla David Neres loi huikean Quincy Promesille huikean maalipaikan nokkelalla syötöllä Liverpool-puolustajien välistä. Hollantilaishyökkääjän viimeistely-yritys vain muutaman metrin päästä kohdistui kuitenkin suoraan päin Adrianin jalkoja.

Heti seuraavasta maalipaikasta Liverpool siirtyi ottelussa johtoon – kenties hieman onnekkaasti.

Sadio Mané irtaantui Noussair Mazraouin miesvartioinnista vasemmalla laidalla ja yritti laukoa kohti maalia. Hänen jalkansa osui kuitenkin huonosti palloon ja laukaus näytti suuntautuvan kauas kohteesta. Se ei kuitenkaan vieraita haitannut, sillä peliväline lensi matalana maalin suulle, mistä Nicolas Tagliafico ohjasi sen epäonnekkaasti Ajax-verkon perukoille. 1-0.

Ajax kävi vielä lähellä tasoitusta avausjakson lopulla. Neres lähetti Tadicin läpiajoon millintarkalla pystysyötöllä. Entinen Southampton-hyökkääjä nosti pallon jo Adrianin ylitse, mutta Fabinho ehti tielle kreivin aikaan. Brassipelaaja heittäytyi ja potkaisi putoavan pallon tiehensä maaliviivan tuntumasta.

DAZN Canada

@DAZN_CA
FABINHO OFF THE LINE 🔥

Loukkaantunutta Virgil van Dijkia paikannut Fabinho oli avausjaksolla noin muutenkin erinomainen. Keskikenttäpelaaja osoitti olevansa kykeneväinen pelaamaan keskuspuolustajan tontilla myös jatkossa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Liverpoolin 1-0-johdossa.

Slotting in nicely at centre-back.

Ajax aloitti toisen puoliajan ryminällä. Dusan Tadic kävi jälleen lähellä maalintekoa, kun hän pommitti kovan kaukolaukauksen kohti Adrianin maalia. Onni ei kuitenkaan ollut tälläkään kertaa amsterdamilaisten puolella, sillä pallo tärähti tolppaan.

58 minuutin kohdalla Adrian pakotettiin taas torjuntatehtäviin. Ajax pääsi hyökkäämään nopeasti vastaan, ja lopulta Promes laukoi kovan laukauksen rangaistusalueen reunalta kohti maalia. Adrian torjui yrityksen kuitenkin kulmaksi.

Tunnin pelin kohdalla Jürgen Klopp teki ison ratkaisun laittaessaan hyökkäyskolmikkonsa kokonaan uusiksi. Sadio Mané, Mohamed Salah ja Roberto Firmino jättivät kaikki kentän samaan aikaan, kun tilalle vaihdettiin Xherdan Shaqiri, Diogo Jota ja Takumi Minamino.

Ottelun 69. minuutilla kolmikosta jälkimmäinen laukoikin varsin tulisen laukauksen kohti Ajaxin maalia. Andre Onana oli kuitenkin maalillaan hyvin hereillä ja torjui yrityksen tiehensä. Neljää minuuttia myöhemmin Georginio Wijnaldum puski kulmapotkusta hieman yli maalin.

Diogo Jotalle avautui myös useampi hyvä maalipaikka pelin viimeisillä minuuteilla. Ajax-puolustus ehti kuitenkin joka kerta, juuri ja juuri, portugalilaisväkkärän laukausten tielle. Wijnaldum ja Minamino pääsivät myös lisäajan alussa hyville tonteille, mutta Onana ehti kummallakin kertaa eteen.

Liverpoolin puolustus sen sijaan piti Ajaxin loitolla pelin loppuun saakka. Jurgen Ekkelenkampille avautui vielä yksi mahdollisuus tasoitukseen Adrianin heikon nyrkkeilyn jälkeen, mutta keskikenttäpelaajan laukaus viuhui riman väärälle puolelle. Ottelu päättyi lopulta Valioliigan hallitsevan mestarin 1-0-voittoon.