Mikel Arteta uskoo Manchester Cityn mahdollisuuksiin voittaa tällä kaudella Mestarien liiga. Cityn apuvalmentaja on keskiviikon lohkovaiheen avauspelissä Lyonia vastaan penkin päässä Pep Guardiolan kärsiessä toimitsijakieltoa.

Guardiola häiritsi viime huhtikuun puolivälieräottelussa Liverpoolia vastaan erotuomarin työskentelyä (lue lisää).

Artetan mukaan City lähtee hakemaan tänäkin vuonna vain mestaruutta.

– Se on tavoitteena. Meillä on hyvin nuori joukkue. He ovat saaneet viimeisen kahden vuoden aikana paljon kokemusta eri asioista, joita on tapahtunut Mestarien liigassa. Uskon, että olemme nyt paremmin valmistautuneita, Arteta sanoi lehdistölle.

– Mestarien liigassa voittaminen ja häviäminen on yksityiskohtaisempaa. Me valmistaudumme kehittymään kaikessa, jota olemme tehneet aiemmin. Uskomme voivamme tehdä asioita paremmin. Huomenna kaikki alkaa.

– Mielestäni meillä on maailman parhaat pelaajat ja minä näen heidät parhaina. Näen kuinka he käyttäytyvät ja reagoivat. Positiivisiin ja negatiivisiin asioihin, vahvuuksiinsa ja heikkouksiinsa. En vaihtaisi heistä ketään toisiin.

Arteta on laadukkaasta joukkueesta huolimatta yllättynyt, että City lasketaan suosikkien joukkoon. Turnaus on ollut viime vuosina Espanjan jättien Real Madridin ja Barcelonan hallintaa.

Real on voittanut Mestarien liigan kolme kertaa peräkkäin.

– Olen ylllättynyt, että olemme suosikkeja, koska siellä kolme kertaa peräkkäin turnauksen voittanut joukkue. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että asiat kulkevat hyvin. Ihmiset todella ajattelevat, että pystymme kilpailemaan muita Euroopan seuroja vastaan.

– Sen täytyy olla motivaationa, ei tuoda painetta. Toivottavasti pystymme parantamaan kahdesta viime kaudesta, Arteta lisäsi.

Lähde: Telegraph