Manchester City aloittaa Mestarien liiga -kautensa uusista lähtökuopista tänään. Viime keväänä sille koitti noutaja läheltä, kun Liverpool osoittautui puolivälierässä kovemmaksi nipuksi.

Pep Guardiolan toimitsijakiellosta johtuen joukkueen valmennusvastuun illan Lyon-pelissä kantaa Mikel Arteta. Espanjalainen näkee kilpailun poikkeavan esimerkiksi Valioliigasta, jota City dominoi viime kaudella.

– Mestarien liigassa voittaminen ja häviäminen on enemmän kiinni yksityiskohdista. Olemme valmistelleet jokaista pientä yksityiskohtaa parantaaksemme siitä, mihin olemme aiemmin yltäneet. Olemme nyt paremmin valmistautuneita.

Cityn palkintokaapista puttuu vielä eurooppalainen pokaali, ja sellaisen on ehdottomasti oltava seuran tähtäimessä.

– Se on pyrkimyksemme. Meillä on edelleen hyvin nuori joukkue, mutta nyt olemme kaikkea kahdella viime kaudella Mestarien liigassa kokemaamme viisaampia.

Joukkueen materiaali on todella kova, eikä sen potentiaalia olla Artetan mukaan vielä saavutettu.

– Meillä on maailman parhaat pelaajat. Kun tarkastelen sekä heidän vahvuuksiaan että heikkouksiaan, tulen edelleen siihen tulokseen, etten vaihtaisi ketään. Tässä kisassa vain kaiken pitää mennä nappiin; jokaisen yksityiskohdan pitää olla kunnossa, minkä lisäksi avainasemassa olevissa ratkaisuissa tarvitaan myös onnea. Viime kaudella emme saavuttaneet kaikkea, mihin meillä olisi ollut mahdollisuus.

Ennakkosuosikin viittaa apuvalmentaja ei suostu ryhmänsä niskaan pukemaan.

– On aika yllättävää, että sellaista on ehdotettu. Kisassa on kuitenkin mukana sen kolme kertaa peräkkäin voittanut joukkue (Real Madrid). He ovat mielestäni selkeä ennakkosuosikki, mutta kai mekin sitten näistä puheista päätellen olemme tehneet oikeita asioita.

Lähde: Telegraph